Yapฤฑlan son deฤerlendirmelere gรถre, รผlkenin kuzey ve doฤu kesimlerinin parรงalฤฑ, yer yer รงok bulutlu, Marmara’nฤฑn doฤusu, Batฤฑ ve Orta Karadeniz, Doฤu Karadeniz kฤฑyฤฑlarฤฑ, ฤฐstanbul, Artvin ve Ardahan รงevreleri ile Kฤฑrklareli’nin kฤฑyฤฑ kesimlerinin yaฤฤฑลlฤฑ, diฤer yerlerin parรงalฤฑ ve az bulutlu geรงeceฤi tahmin ediliyor.
Yaฤฤฑลlarฤฑn; akลam saatlerinden sonra Giresun’un doฤusu, Trabzon’un doฤusu, Rize ve Artvin รงevrelerinde kuvvetli olmak รผzere, Marmara ve kฤฑyฤฑ kesimlerde yaฤmur, iรง kesimler ile akลam saatlerinden itibaren Karadeniz kฤฑyฤฑ kesiminde de karla karฤฑลฤฑk yaฤmur ve kar ลeklinde olmasฤฑ bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iรง ve doฤu kesimlerde buzlanma ve don olayฤฑ ile birlikte yer yer pus hadisesi gรถrรผleceฤi tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Mรผdรผrlรผฤรผnden alฤฑnan tahminlere gรถre, hava sฤฑcaklฤฑฤฤฑnฤฑn tรผm yurtta 3 ila 6 derece azalacaฤฤฑ ve mevsim normallerinin altฤฑnda seyretmeye devam edeceฤi tahmin ediliyor. Rรผzgarฤฑn genellikle kuzey ve kuzeybatฤฑ yรถnlerden hafif ara sฤฑra orta kuvvette, Marmara, Kฤฑyฤฑ Ege, Doฤu Karadeniz kฤฑyฤฑlarฤฑ ile ฤฐskenderun Kรถrfezi’nde kuzey yรถnlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.
Bazฤฑ illerde beklenen hava durumuyla gรผnรผn en yรผksek sฤฑcaklฤฑklarฤฑ ise ลรถyle:
Ankara: Parรงalฤฑ ve az bulutlu 6
ฤฐstanbul: Parรงalฤฑ, zamanla รงok bulutlu, รถฤle ve akลam saatlerinde yaฤmurlu 10
ฤฐzmir: Parรงalฤฑ ve az bulutlu 14
Adana: Parรงalฤฑ ve az bulutlu 18
Antalya: Parรงalฤฑ ve az bulutlu 20
Samsun: Parรงalฤฑ ve รงok bulutlu, รถฤle saatlerinden sonra yaฤmur, zamanla karla karฤฑลฤฑk yaฤmur ve iรง kesimleri kar yaฤฤฑลlฤฑ 10
Trabzon: Parรงalฤฑ ve รงok bulutlu, akลam saatlerinden itibaren karla karฤฑลฤฑk yaฤmur ve iรง kesimlerinin kar yaฤฤฑลlฤฑ geรงeceฤi tahmin ediliyor. Yaฤฤฑลlarฤฑn; doฤu ilรงelerde kuvvetli olmasฤฑ bekleniyor 8
Erzurum: Parรงalฤฑ bulutlu -3
Diyarbakฤฑr: Parรงalฤฑ ve az bulutlu 10







