ฤฐstanbul’da รถzel kaฤฤฑdฤฑ solรผsyon dรถkerek dรถvize dรถnรผลtรผren รงete รงรถkertildi. Yapฤฑlan baskฤฑnda yaklaลฤฑk 75 milyon lira deฤerinde sahte dolar ve euro ele geรงirildi.
Ankaraโda aylar รถnce bir mekanda Afrika uyruklu bir arkadaลฤฑyla oturan iล adamฤฑ F.K.โnin masasฤฑna arkadaลฤฑnฤฑn arkadaลฤฑ olan Kamerun uyruklu Pierre Roland Herve N. geldi. Burada bir sรผre sohbet ederek vakit geรงiren F.K., Herve N.โye beton santrali malzemeleri satฤฑลฤฑ yaptฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Durumu fฤฑrsat bilen Kamerunlu Herve N., kendisinin de Afrika รผlkeleriyle ticaret yaptฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti. Birbirlerinin numarasฤฑnฤฑ alan ikili ardฤฑndan mekandan ayrฤฑldฤฑ. Aylar sonra Afrika รผlkeleriyle ticaret yapmak iรงin Kamerunlu Pierre Roland Herve N.โyi arayan iล adamฤฑ F.K. beton malzemeleri satฤฑn almak istediฤini sรถyledi.
Bunun รผzerine ฤฐstanbulโa gelen iล adamฤฑ F.K., Kamerunlu N.โye iล iรงin 70 bin dolar verdi. Ancak bir sรผre sonra aralarฤฑnda anlaลmazlฤฑk รงฤฑkฤฑnca F.K. verdiฤi parayฤฑ geri istedi. Kamerunlu N. ise 70 bin dolarฤฑ iล adamฤฑna geri verdi. Paralarฤฑ teslim aldฤฑktan sonra inceleyen iล adamฤฑ F.K. paralarda bir anormallik olduฤunu fark etti. Hemen dรถviz bรผrosuna giden F.K. paralarฤฑ kontrol ettirdiฤinde sahte olduฤunu รถฤrenerek ลahsฤฑ cep telefonundan aradฤฑ ancak ulaลamadฤฑ. Dolandฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ anlayan iล adamฤฑ, Kaฤฤฑthane ฤฐlรงe Emniyet Mรผdรผrlรผฤรผ Gรผltepe ลehit Mehmet Pat Polis Merkezi Amirliฤine giderek ลikayette bulundu.
ฤฐลte o gรถrรผntรผler:
รilingirle aรงฤฑlan kasadan sahte dolar fฤฑลkฤฑrdฤฑ
ลikayetin ardฤฑndan รงalฤฑลma baลlatan Gรผltepe Suรง Araลtฤฑrma ve Soruลturma Bรผro Amirliฤi ekipleri, รถnce iล adamฤฑ F.K.โyฤฑ dolandฤฑran ลahsฤฑn Gรผltepe Mahallesiโndeki adresini tespit etti. Hazฤฑrlฤฑklarฤฑnฤฑ tamamlayan polis ekipleri, geรงtiฤimiz Salฤฑ gรผnรผ eve operasyon dรผzenledi.
Evde olan Kamerunlu Pierre Roland Herve N. polis tarafฤฑndan etkisiz hale getirildikten sonra arama baลlatฤฑldฤฑ. ฤฐncelemeler esnasฤฑnda Kaฤฤฑthane polisinin dikkatini, evdeki 10 adet รงelik kasa รงekti. Kilitli olan kasalar รงilingir yardฤฑmฤฑyla aรงฤฑlฤฑnca iรงerisinde toplamda 21 milyon 300 bin adet siyah boyalฤฑ banknot, valizlerin iรงerisinde ise yaklaลฤฑk 7 milyon 432 bin lira deฤerinde 430 bin sahte dolar ele geรงirildi. Devam eden aramalarda 5 adet de solรผsyon bulunurken, el konulan paralarla birlikte Kamerunlu Pierre Roland Herve N. ise gรถzaltฤฑna alฤฑndฤฑ.
Kaฤฤฑthane polisi 75 milyon lira deฤerinde dรถviz ele geรงirdi
รte yandan olayฤฑ derinleลtiren Kaฤฤฑthane ฤฐlรงe Emniyet Mรผdรผrlรผฤรผ Asayiล Bรผro Amirliฤi ekipleri, Afrika uyruklu ลahฤฑslarฤฑn Ortabayฤฑr Mahallesiโndeki bir evde solรผsyon kullanarak รถzel kaฤฤฑtlarฤฑ sahte dรถvize รงevirdiฤini tespit etti. Bunun รผzerine ekipler, รถnceki gรผn saat 16.30 sฤฑralarฤฑnda eve operasyon dรผzenledi. Evdeki Afrika uyruklu Talla Nkouetche Martฤฑn N., Cyrus Devarus B. ve Frank S. kฤฑskฤฑvrak yakalandฤฑ. Yapฤฑlan aramalarda ise karton kolilerin iรงerisinde 32 milyon 108 bin lira deฤerinde 1 milyon 780 bin sahte euro, 35 milyon 778 bin lira deฤerinde ise 2 milyon 70 bin sahte dolar ele geรงirildi.
Ayrฤฑca sahte 240 bin Tรผrk Lirasฤฑ bulundu. Evde devam eden aramalarda ise para yapฤฑmฤฑnda kullanฤฑlan farklฤฑ renklerde sฤฑvฤฑ maddeler, 2 adet รงelik kasa, 2 adet yazฤฑcฤฑ, 4 adet cep telefonu ve dizรผstรผ bilgisayar ile 250 adet 100 dolar yazan hazฤฑr para kaฤฤฑdฤฑ, 3 kilogram pudra, รผzerinde farklฤฑ ibareler bulunan 11 adet kaลe, bidon iรงerisinde sahte para yapฤฑmฤฑnda kullanฤฑldฤฑฤฤฑ dรผลรผnรผlen kimyasal madde ve 10 kilogram altฤฑn renginde kฤฑyฤฑlmฤฑล metal parรงalarฤฑna el konuldu. Operasyon ve aramalar ile รถzel kaฤฤฑtlarฤฑn solรผsyonla dรถvize รงevrildiฤi anlar ise kameralara saniye saniye yansฤฑdฤฑ.
Solรผsyonlu dรถviz รงetesinden 1โi tutuklandฤฑ, 3โรผ serbest kaldฤฑ
Aramalarฤฑn ardฤฑndan gรถzaltฤฑna tutulan Kamerun uyruklu Pierre Roland Herve N., ile Afrika uyruklu Talla Nkouetche Martฤฑn N., Cyrus Devarus B. ve Frank S. ifadelerini alฤฑnmak ve adli iลlemleri yapฤฑlmak รผzere emniyete gรถtรผrรผldรผ. ฤฐลlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen ลรผphelilerden Pierre Roland Herve N. dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑk ve parada sahtecilik suรงlarฤฑndan tutuklanarak cezaevine gรถnderilirken, diฤer 3 ลรผpheli ise adli kontrol ลartฤฑyla tutuksuz yargฤฑlanmak รผzere serbest bฤฑrakฤฑldฤฑ.







