İstanbul'da ortalama ev kirası asgari ücretin 1,5 katını geçti

İstanbul'da ortalama ev kirası asgari ücretin 1,5 katını geçti

Ortalama kiranın 13 bin lirayı geçtiği İstanbul çalışanların yaşayabileceği yer olmaktan çıktı. Bazı ilçelerde 10 bin liraya 40 metrekareden büyük ev kiralanamıyor. 

A+A-

İstanbul'daki konut kiralarındaki yükseliş durmazken, ortalama kira tutarı 13 bin lirayı geçti. Bir gayrimenkul platformunun gerçekleştirdiği araştırmaya göre, kiralar mart ayında aylık bazda yüzde 11 arttı. Artış, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 140'ın üzerinde gerçekleşti. Şehirde ortalama kira 13 bin 75 lira olarak kaydedildi. Kiralık konutların değeri, metrekare başına 130 lira oldu.

Sarıyer en pahalı ilçe NTV'nin haberine göre; Araştırma, ilçe bazında 10 bin lira ile ne kadar büyüklükte bir konut kiralayabileceğini de gözler önüne serdi. Konut kiralarının en yüksek olduğu ilçe Sarıyer oldu. Bu ilçede 10 bin lira ile yalnızca 36 metrekarelik bir daire kiralayabilirsiniz. Beşiktaş'ta ise aynı bütçeyle 39 metrekarelik bir konut kiralanabiliyor. Bu ilçeleri sırasıyla, 52 metrekare ile Beyoğlu, 53 metrekare ile Kadıköy ve 55 metrekare ile Şişli izliyor.

En uygun ilçe Silivri Öte yandan, kiraların en düşük olduğu ilçe Silivri olarak belirlendi. 10 bin lira, 167 metrekarelik bir dairenin kirasını ödemeye yeterli. Bu ilçeyi sırasıyla, 152 metrekare ile Arnavutköy, 145 metrekare ile Çatalca, 139 metrekare ile Sultanbeyli ve 130 metrekare ile Sultangazi takip ediyor.

İlgili Haberler