Faiz gününde borsa yüzde 0.1 değer kazandı

Faiz gününde borsa yüzde 0.1 değer kazandı

BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa kıyasla 6,12 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 47,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,13'lük değer artışı ile günü 4.789,63 puan seviyesinde noktaladı.

BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa kıyasla 6,12 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 47,5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,11 artış gösterirken, holding endeksi yüzde 0,80 değer kaybı yaşadı. Sektör endeksleri arasında en çok değer kazanan yüzde 1,56 ile ticaret olurken, en çok değer kaybeden yüzde 2,77 ile madencilik sektörü oldu.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini değiştirmeyerek, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,50'de sabit tuttu.

ABD ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,1 ile beklentilerin altında bir büyüme gösterdi. Ülkedeki çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, yüzde 4,9 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artarken, ilk kez işsizlik maaşı başvuranlarının sayısı da 22 Nisan haftasında 230 bine düşerek tahminlerin altında kaldı.

Analistler, küresel hisse senedi piyasalarında, ABD bankacılık sektörü ile ilgili risklere rağmen, beklentilerin üzerinde gelen şirket kârlılıklarının hisse senedi piyasalarında risk iştahını artırdığını belirttiler.

Makroekonomik verilerden gelen karmaşık sinyallerin etkileri göz önünde bulundurulurken, analistler, ABD ekonomisindeki yavaşlamanın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu kontrol altına almak için attığı agresif adımların etkisini yansıttığını belirtti.

Analistler, ülkede açıklanan büyüme verilerinin ardından resesyon kaygılarının arttığını ifade etti.

Yarın yurt içinde dış ticaret dengesi, yurt dışında ise Japonya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faiz kararı, Almanya'da TÜFE, ekonomik büyüme ve işsizlik oranı, Avro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de kişisel harcamalar verilerinin takip edileceği bildirildi. Analistler,

İlgili Haberler