Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde bulunan gรผรงlerinin yerine konuลlandฤฑrmak ve Irak ลam ฤฐslam Devleti (IลฤฐD) ile mรผcadelenin sona ermesinin ardฤฑndan รผlkenin kuzeydoฤusunun yeniden istikrara kavuลmasฤฑna yardฤฑmcฤฑ olmak adฤฑna Araplardan oluลan bir birlik kurmayฤฑ planladฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
BBC Tรผrkรงe’nin internet sitesinde yer alan habere gรถre, Gazetenin ABD’li yetkililere dayandฤฑrdฤฑฤฤฑ haberinde, Baลkan Donald Trump’ฤฑn kฤฑsa bir sรผre รถnce atadฤฑฤฤฑ yeni Ulusal Gรผvenlik Danฤฑลmanฤฑ John Bolton, Mฤฑsฤฑr’ฤฑn istihbarat direktรถr vekili Abbas Kamil ile bir gรถrรผลme yaptฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Gรถrรผลmede, Bolton’ฤฑn Mฤฑsฤฑr’ฤฑn Suriye’de bir Arap gรผcรผ oluลturma รงabalarฤฑna katkฤฑ yapma ihtimalinin ele alฤฑndฤฑฤฤฑ ifade edildi.







