İsviçre MB'si yine şaşırttı

İsviçre MB'si yine şaşırttı

Şok faiz indirimi ile piyasaları allak bullak eden İsviçre Merkez Bankası yine beklentileri boşa çıkarttı

A+A-

Şok faiz indirimi ile piyasaları allak bullak eden İsviçre Merkez Bankası yine beklentileri boşa çıkarttı. Banka beklentilerin aksine faiz oranını değiştirmedi. Bankanın bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada gösterge 3 aylık libor bandını yüzde -0,75 olarak bırakıldığı belirtildi. 

Piyasalarda beklenti faizin yüzde -1,00'a indirileceği yöndeydi. Banka, 2016 yılı için enflasyon beklentisini yüzde -0,1'den
yüzde -1,1'e, 2016 yılı için yüzde 0,3'ten yüzde -0,5'e çekti. Banka 2017 yılı için ise enflasyon tahminini yüzde 0,4 olarak açıkladı. Banka, İsviçre Frangı'nın hala aşırı değerli olduğunu ifade etti.

Öte yandan Norveç Merkez Bankası da faiz oranlarında değişiklik yapmadığını açıkladı. Beklentilerin yüzde 1'e indirilmesini beklediği oranları banka yüzde 1.25'te tuttuğunu açıkladı.

Her iki bankanın da piyasa beklentilerinin aksine faiz oranlarında değişiklik yapmaması, FED'in dünkü açıklamalarına bağlanıyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.