Japonlar Omicron'u fırsata çevirdi, hisseleri dipten topladı

Japonlar Omicron'u fırsata çevirdi, hisseleri dipten topladı

Japon yatırımcılar, küresel borsalar geçen hafta Omikron varyantına dair endişelerle düşerken rekor yabancı hisse senedi alımı gerçekleştirdi.

A+A-

Japonya’daki yatırımcılar, hisse fiyatlarının Omicron endişeleriyle gerilediği 3 Aralık haftasında yabancı hisse senetlerinde rekor alım gerçekleştirdi. Toplamda 1,2 trilyon yen (10,7 milyar dolar) tutarında hisse alımı gerçekleştiren yatırımcılar, Kasım ayının büyük bir kısmında net satıcı olmuşlardı.

T&D Varlık Yönetimi Baş Stratejisti Hiroshi Namioka, gerçekleştirilen alımların bir kısmının hisse fiyatlarında yaşanan düşüş sonrasında portföylerin yeniden dengelenmesi amacıyla olabileceğini belirtti. Japonya hisselerini içermeyen MSCI Kokusai Endeksi geçen hafta yüzde 5 düşüş kaydettikten sonra bu hafta yeniden 3 bin 200 seviyesine tırmandı. 

Küresel piyasalar, Omikron varyantının risk iştahını baskılamasıyla geçen hafta hızlı bir düşüş yaşamıştı. Barclays ve Morgan Stanley gibi kurumlar ise Omikron varyantı ve Fed politikalarının piyasaları nasıl etkileyebileceğine dair farklı görüşlere sahip.

Barclays stratejistleri, Fed’in açıklamalarının şahinleşmesinin de Omikron varyantının da hisselerdeki ralliyi durduramayacağını söylerken, Morgan Stanley hisse senetleri için en büyük risk faktörünün Omikron varyantı değil Fed’in aksiyonları olduğunu belirtmişti.

Etiketler : , ,