Japon NHK televizyonu, Japonya Baลbakanฤฑ ลinzo Abe’nin saฤlฤฑk sorunlarฤฑ nedeniyle istifa etme eฤiliminde olduฤunu aรงฤฑkladฤฑ.
Baลbakan Abe, geรงen hafta 7 saat sรผren kapsamlฤฑ saฤlฤฑk kontrolรผnden sonra bu hafta baลฤฑnda da yaklaลฤฑk 4 saat sรผren ikinci bir kontrolden geรงmiลti. Abe, “Fiziksel kondisyonuma azami รถnem gรถstererek gรถrevimi en iyi ลekilde sรผrdรผreceฤim.” demiลti.
“Japonya’nฤฑn aralฤฑksฤฑz en uzun sรผre gรถrev yapan baลbakanฤฑ” unvanฤฑnฤฑ alan Abe, “Siyaset, kaรง gรผn sรผreyle gรถrevde kalฤฑndฤฑฤฤฑ konusuyla deฤil neleri ลimdiye dek baลarabildiฤimle alakalฤฑ. 7 yฤฑl 8 aydฤฑr insanlara verdiฤim taahhรผtleri gerรงekleลtirmeye ve sonuรง รผretmeye kendimi adadฤฑm. Bugรผne bu birikimle ulaลabildiฤimize inanฤฑyorum.” ifadelerini kullandฤฑ.
Aฤustos baลฤฑnda haftalฤฑk yayฤฑmlanan ulusal bir derginin haberinde, 65 yaลฤฑndaki Abeโnin geรงen ay Baลbakanlฤฑk Ofisi’nde kan kustuฤu savunulmuลtu.
Abe, Eylรผl 2006โda seรงildiฤi ilk baลbakanlฤฑk gรถrevinden, รผlseratif kolit rahatsฤฑzlฤฑฤฤฑnฤฑn nรผksetmesi sebebiyle Eylรผl 2007โde ayrฤฑlmฤฑลtฤฑ.
Gรถrevine Aralฤฑk 2012’de yeniden seรงilen Abe, yeni bir ilaรงla rahatsฤฑzlฤฑฤฤฑnฤฑ yendiฤini aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
Abe, 1964-1972’de 92 ay bu gรถrevde kalan Sato Eisaku’nun “Japonya’nฤฑn aralฤฑksฤฑz en uzun sรผre baลbakanฤฑ” unvanฤฑnฤฑ 24 Aฤustos’ta egale etmiลti.







