Jenny Johnson: Çin kötümserliği abartılıyor

Jenny Johnson: Çin kötümserliği abartılıyor

Küresel yatırım yönetimi firması Franklin Templeton'ın başkanı ve icra kurulu başkanı Jenny Johnson, Çin'deki yatırım fırsatlarının sona erdiği fikrinin fazla abartıldığını söyledi.

A+A-

Singapur'da düzenlenen Forbes Küresel CEO Konferansı'ndaki bir oturumda konuşan Franklin Templeton'ın başkanı ve icra kurulu başkanı Jenny Johnson "Fiyatlandırmanın içinde çok fazla kötümserlik var" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci en büyük ekonomiden bahsediyorsunuz. Her yıl dünyadaki herhangi bir ülkeden daha fazla mühendis üreten bir ekonomiden bahsediyorsunuz ve bu nedenle inovasyondan fırsatlar doğacağını düşünüyorum."

Franklin Templeton'ın 2020'de Legg Mason'ı satın almasına öncülük ederek şu anda 1,5 trilyon dolarlık varlığa sahip birleşik bir organizasyona yol açan Johnson, Çin'de enerji ve gıda güvenliği konusunda daha fazla bağımsızlığa sahip olma arzusu görüyor.

Johnson'ın yorumları, küresel yatırımcıların, ülkenin duraksayan ekonomik toparlanması ve Batı ile yaşanan gerilimler nedeniyle cesaretleri kırılan Çin'e yönelik iştahlarının azaldığı bir dönemde geldi.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Ağustos ayında gerçekleştirdiği Çin ziyareti sırasında, ABD'li şirketlerin ülkenin yatırım yapılamaz hale geldiğinden şikayet ettiklerini belirterek, para cezaları, baskınlar ve Çin'de iş yapmayı riskli hale getiren diğer eylemlere işaret etti.

Bu arada Johnson, küresel çapta ikincil özel hisse senetleri ve özel kredilerde de fırsatlar görüyor.

İlgili Haberler