Morgan Stanley'den ABD Hazine kağıtları için 'Al' tavsiyesi

Morgan Stanley'den ABD Hazine kağıtları için 'Al' tavsiyesi

Morgan Stanley, yatırımcılara ABD Hazine kağıtları almalarını tavsiye etti.

A+A-

Morgan Stanley, analistlerin genel görüşünün tersini savunarak, piyasaların ekonominin yumuşak iniş yapması ihtimali konusunda fazla iyimser olabileceklerine işaret etti ve yatırımcıların ABD devlet borçlanma kağıtları satın almaları gerektiğini söyledi.

Matthew Hornbach'ın da aralarında bulunduğu Morgan Stanley stratejistleri yayınladıkları araştırma notunda, büyüme nispeten sağlıklı kalsa bile enflasyonun yavaşlamaya devam edebilecek olması nedeniyle Hazine kağıtlarının desteklenmelerinin muhtemel olduğunu yazdılar.

Stratejistler, "Yatırımcılara devlet tahvillerinde ağırlığı artır önerisinde bulunmaya devam ediyoruz. Güçlü büyümenin daha yüksek uzun vadeli reel faizler yoluyla uzun vadeye yayılacağı yönündeki piyasa tahminleri tutmayabilir ve bu da uzun vadeli getirilerdeki artışı bir düzeltmeye açık hale getirebilir" ifadelerini kullandılar.

Morgan Stanley müşterilerine Hazine'nin beş yıllık tahvillerini ve 30 yıllık enflasyona bağlı borçlanma kağıtlarını almalarını tavsiye etti.

JPMorgan Chase ise geçen hafta Hazine getirileri için tahminlerini yükselterek 10 yıllık için yılsonu hedefini %3,85'ten %4,20'ye çıkardı ve beş yıllık tahvillerde uzun pozisyon tavsiyesine son verdi. Bank of America da geçen hafta müşterilerine ABD borçları konusunda nötr bir duruş almalarını tavsiye ederek, ekonomik direncin 10 yıllık getirilerin %4 civarına yerleşmeden önce %4,75'e kadar yükselmesine neden olabileceğini söyledi.

İlgili Haberler