JPMorgan: Resesyon kesin olacak, Fed faiz indirimlerine başlayabilir

JPMorgan: Resesyon kesin olacak, Fed faiz indirimlerine başlayabilir

JPMorgan Asset Management'a göre ABD'de resesyon neredeyse kesin ve büyüme ivme kaybettikçe Fed üçüncü çeyrekte faiz oranlarını düşürebilir.

A+A-

Londra'daki küresel faizler müdürü Seamus Mac Gorain, "Piyasa kesintileri kaleme almakta haklı," dedi. "Enflasyon çok yüksek ve bunu düşürmek için bir resesyon gerekecek" diyen Mac Gorain, ABD bankacılık sorunlarının "resesyonu daha olası hale getirdiğini" de sözlerine ekledi.

Hazine tahvillerini tercih eden Mac Gorain, Fed'in yavaşlayan büyümeye karşı Eylül ayında bir politika değişikliği yapacağını öngören swap tüccarlarının yanında yer alıyor. Ancak ABD merkez bankası defalarca bu fikre karşı çıktı ve yetkililerin enflasyonu bastırmak için kısıtlayıcı bir duruş sergilemesi halinde bu tür bahislerin geri tepebileceği ihtimalini artırdı.

Mac Gorain'in görüşleri, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürme konusunda piyasaların tahmin ettiğinden daha az agresif olacağı konusunda uyarıda bulunan Goldman Sachs Group Inc. ve Barclays Plc'nin görüşlerinden farklı.

JPMorgan, yavaşlamaya karşı nihai koruma olarak Hazine tahvillerini tercih ediyor ve derin bir gerileme durumunda 10 yıllık getirilerin %2,5'in altına düşme potansiyelini görüyor. 10 yıllık ABD tahvil getirisi bu yılın başlarında %4,09'a kadar yükseldikten sonra Çarşamba günü %3,52 civarında işlem görüyordu.

"Hazine tahvilleri hala en iyi piyasa" diyen Mac Gorain, Avrupa'daki uzun vadeli vadeli faizler de dahil olmak üzere "diğer piyasaların da daha cazip hale gelmeye başladığını" sözlerine ekledi ve "Bu piyasalara dahil olmak için asıl nokta, enflasyonun bu piyasalarda döndüğüne dair net kanıtlar gördüğünüzde olacak, bu da yazın biraz sonrasına kadar gelmeyebilir" dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler