JPMorgan uyardı, borsadaki yükseliş devam etmeyecek

JPMorgan uyardı, borsadaki yükseliş devam etmeyecek

JPMorgan stratejistlerine göre borsa rallisi sürdürülebilir değil

A+A-

JPMorgan stratejistleri, ekonomik büyüme ve politika zorluklarının dengede kalmasının, New York borsasında yıl sonuna kadar hisse senetlerine yönelik duyarlılığı etkileyeceğini tahmin ediyor.

Analistler, müşterilerine gönderdikleri bir notta, "Hisse senetlerinin yılsonuna doğru cazip olmayan bir risk-getirisine geri döneceğine inanıyoruz" dedi.

Bu görünüme katkıda bulunan faktörler arasında yüksek faiz oranlarının devam edeceği beklentisi, kazanç projeksiyonlarında aşağı yönlü ayarlamalar, fiyatlandırma gücünde potansiyel erozyon, kar marjlarına yönelik tehditler ve gelir artışında devam eden yavaşlama yer alıyor.

Stratejistler ayrıca ABD hisse senedi değerlemelerinin Hazine reel getirileriyle kıyaslandığında cazip görünmediğini vurguluyor. Teknik göstergeler yükseliş eğilimine işaret etmiyor ve bu da herhangi bir piyasa sıçramasının kısa ömürlü olabileceğine işaret ediyor.

JPMorgan stratejistleri, yatırımcıların potansiyel toparlanma için, bir ekonomik döngüde Federal Rezerv'in son faiz artırımında tarihsel olarak iyi performans gösteren defansif sektörlere odaklanmalarını tavsiye etti.

Analistler, enerji, sigorta ve telekom sektörlerinde aşırı ağırlıklı pozisyonlar önerirken, bankacılık, üretim faktörleri (havacılık ve savunma hariç), kimya, inşaat, perakende ve otomotiv sektörlerinde düşük ağırlık öneriyorlar.

JPMorgan'ın teknoloji ve madencilik sektörlerine ilişkin duruşu ise nötr.

Analistler, "Mevsimsel etkilerin yılın bu zamanlarında tipik olarak destekleyici olduğunu ve tahvil getirilerindeki olası zirvenin kısa vadeli bir yardım olduğunu, ancak bunun sürekli bir sıçramaya yol açmayabileceğini not ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler