Kabinede değişiklik kesinleşti

Kabinede değişiklik kesinleşti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kabine değişikliği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kabine değişikliği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünal, "Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz” dedi.

Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Yarın yapılacak AKP kongresine değinen Ünal, "Kongrede Türkiye için güven ve istikrar diyeceğiz. Seçilecek kadrolar Türkiye'yi 2023'e taşıyacak" dedi.

Parti yönetiminde yeni birimlerin oluşturulacağını söyleyen Ünal, kongre için HDP'ye davette bulunmadıklarını söyledi.

"Cumhurbaşkanı yeni bir düzenlemeye gidecektir"

Ünal kabine değişikliği iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz."

Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul Sözleşmesi geçtiğimiz 9 yıl öncesinde bağlamından koptu"

"Sonuçta İstanbul Sözleşmesi geçtiğimiz 9 yıl öncesinde bağlamından koptu; asli görevini yerine getirmesi gereken hususlar dışında bütün dünyada maalesef bir üçüncü cinsiyet dayatmanın aparatı haline geldi."

"AK parti yeni bir metin üzerinde çalışıyor"

"AK parti yeni bir metin üzerinde çalışıyor. Türkiye'nin hukuk sistemi bunu gerçekleştirebilecek güçte. Türkiye'nin kendi insanını temel insan haklarını kadına karşı şiddeti çocuğa yönelik şiddeti sadece çocuğa değil bütün canlılara; şimdi hayvanları korumayla ilgili de bir düzenleme mecliste. Türkiye'nin hukuk sistemi bütün bu hakları korumak ve bunu konuda gerekli yasal düzenlemeleri yapmak dirayetine sahiptir. Biz bu konuda oturup daha önce yaptığımız düzenlemelerin ışığında ve bugünkü ihtiyaç ve gelişmelerin ışında yeni bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. "