Kaçak göçmene ev kiralayanlara 2 milyon TL ceza

Kaçak göçmene ev kiralayanlara 2 milyon TL ceza

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya veren 84 ev sahibine toplan 2,1 milyon lira ceza kesildi.

A+A-

İstanbul'da göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında geçen ay düzenlenen operasyonlarda 797 kaçak göçmen yakalanırken evlerini kiralayan 84 mülk sahibine 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "göçmen kaçakçılığı" suçuyla ilgili yürüttüğü çalışmalarda düzensiz göçmenlerin sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce kaldıkları ve "şok evleri" diye nitelendirilen adresleri tespit etti.

Bu kapsamda geçen ay hava destekli ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda yakalanan 797 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine teslim edildi.

Operasyonda gözaltına alınan ve evlerini düzensiz göçmenlere kiraya veren 84 mülk sahibine ise 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen mülk sahiplerinden biri tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. 81 ev sahibi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler