Kahve zinciri Starbucks hisselerinde yüzde 17 prim potansiyeli

Kahve zinciri Starbucks hisselerinde yüzde 17 prim potansiyeli

Analistlere göre Nasdaq'a kote Starbucks hisseleri yüzde 17 prim yapabilir

A+A-

Starbucks (NASDAQ: SBUX), 2024 yılı satış büyüme tahminini %10-%12'den %7-%10'a düşürmesiyle yatırımcıları şaşırttı. Buna son çeyreklerde yaşanan yavaşlama da eklenince hisse senedi, zirvesinin %29 altında işlem görmeye başladı.

Ancak Wells Fargo analisti Zachary Fadem, Starbucks için iyimserliğini hala koruyor. Fadem, 105$'lık fiyat hedefi ile önümüzdeki yıl için %17,5'lik bir büyüme öngörüyor. Fadem, 2024 yılı için EPS büyümesini %15-%20 olarak tahmin ediyor ve mevcut fiyatların Starbucks'ı bir değer fırsatı haline getirdiğini savunuyor.

Starbucks'ın Potansiyelini Sürücü Güçleri

  • Güçlü Marka: Starbucks, Kantar Brandz tarafından 27. en değerli küresel marka seçildi. Instagram, Disney, TikTok ve Netflix gibi markaları geride bırakarak Z kuşağı ve Y kuşağı arasında güçlü bir pazarlama gücü olduğunu kanıtladı.
  • Yüksek Kârlılık: Starbucks, S&P 500 ortalamasının üzerinde %63'lük bir yatırım sermayesi getirisi (ROIC) elde ediyor. Şirket 2030 yılına kadar mağaza sayısını 38.000'den 55.000'e çıkarmayı planladığı için bu kârlılık çok önemli.
  • Sürekli Temettü Büyümesi: Starbucks, net gelirinin sadece %58'ini kullanarak %2,5'lik istikrarlı bir temettü verimi sunuyor ve son 14 yıldır temettü artışı sağlıyor.
  • Uzun Vadeli Potansiyel: 24 olan F/K oranı, Starbucks'ın premium bir işletme olduğunu gösteriyor. Fadem'in yükseliş eğilimi, hisse senedi için uzun vadeli potansiyele işaret ediyor.

 

İlgili Haberler