BIST 100, 9000 seviyesinin üzerinde tutunacak mı?

BIST 100, 9000 seviyesinin üzerinde tutunacak mı?

Borsa İstanbul'da seçim sonrası kaygılar ve uzun bayram tatili nedeniyle yatırımcılar kaygılı. BIST 100 Endeksi'nin 9 bin seviyesinin altına düşmesi halinde satış baskısı artabilir

A+A-

BIST100 endeksi tarihi zirve seviyesinin görüldüğü, 26 Şubat tarihinden bu yana sert, volatilitesi yüksek bir dönemden geçerken yatırımcılar mutsuz.  Yerel seçim ile ilgili kaygılar geride kalırken şimdi de uzun bayram tatili nedeniyle borsada risk iştahı düşük.

Bayram sonrası için BİST 100 Endeksi için 10 bin- 12 bin senaryoları konuşulurken endeksin bugün hafif alıcılı olarak güne başlaması bekleniyor.

BIST 100'ün potansiyel 9950

Yapı Kredi Yatırım'ın günlük beklenti analizine göre 8. 900 seviyesi ana destek olarak hala varlığını sürdürüyor ve endeksin seans içerisinde 8.900 üzerinde dengelenmesiyle sürdüreceği yukarı harekette ise 9.300 seviyesi mevcut seyirde kritik direnç noktası olarak almaya devam edecek.  Kurum '' Endeksin yukarı ataklarında kısa vadeli trend özelliği kazanabilmesi için 9.300 direncinin aşılması gerekiyor. Bu durumda ise öncelikle 9.400 zirvesi olmak üzere 9.550, 9.750 ve 9.950 seviyelerini hedefleyecek bir potansiyel gündeme gelebilir. 8.900 seviyesinin kırılması ise bir alt noktada bulunan 8.700 desteğine yönelik baskının devamını getirebileceğini göz önünde bulunduruyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Ünlü Menkul ise bankacılık hisselerindeki harekete dikkat çekerek '' Her ne kadar bankalar güçlü seyretse de bu durum genele yayılan bir etki yaratmazken sınai endeksinin belirgin şekilde zayıf kaldı.Diğer taraftan gelecek hafta piyasaların bayram tatili nedeniyle sadece 1,5 gün işlem göreceğini düşünürsek özellikle kredili portföylerde pozisyonların önümüzdeki iki günde azaltılma ihtimali bulunuyor. Bu da destek bulmakta zorlanan endeks açısından şartları biraz daha zorlaştırabilir. Olası geri çekilmelerde odaklanacağımız nokta ise endeksin 9000 puanın üzerinde tutunmaya devam edip etmeyeceği olacaktır.'' değerlendirmesi yaptı.

 

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Altı aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladıKaynak: Beş aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

9 aracı kurum Tüpraş - TUPRS için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Dokuz aracı kurum yayınladıkları raporlarında Tüpraş (TUPRS) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum Petkim - PETKM için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Beş aracı kurum yayınladıkları raporlarında Petkim (PETKM) için hedef fiyatlarını revize ederken, tavsiyelerini de paylaştı.

İlgili Haberler