Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanฤฑ Fatih Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Kรผlliyesi’nde gerรงekleลtirilen Kabine Toplantฤฑsฤฑ sonrasฤฑ gazetecilerin sorularฤฑnฤฑ yanฤฑtladฤฑ.
Doฤal gaz ticaret merkezinde son duruma iliลkin bir soru รผzerine Dรถnmez, “รalฤฑลmalar sรผrรผyor. Hedefimiz bir yฤฑl iรงerisinde orayฤฑ tam iลler hale getirmek.” dedi.
Son dรถnemde depreme odaklanฤฑldฤฑฤฤฑna iลaret eden Dรถnmez, “Ayrฤฑca bir iki kanunda deฤiลiklik ihtiyacฤฑ var. O da รถnรผmรผzdeki gรผnlerde Meclis gรผndemine gelecek. Ondan sonra da yasal altyapฤฑ bรผyรผk oranda tamamlanmฤฑล olacak.” ifadelerini kullandฤฑ.
Bakan Dรถnmez, Karadeniz gazฤฑnฤฑn devreye alฤฑnacaฤฤฑ tarihe iliลkin “รok deฤil, bir miktar gecikme olabilir.” deฤerlendirmesinde bulundu.
รalฤฑลanlarฤฑn bir kฤฑsmฤฑnฤฑn deprem bรถlgesinden geldiฤine ve aileleriyle ilgilenmeleri gerektiฤine dikkati รงeken Dรถnmez, “Bir kฤฑsmฤฑ geri dรถnmeye baลladฤฑ. Bu biraz etkileyecek ama bรถlgeye gideceฤim, deฤerlendireceฤiz. Muhtemelen nisana kalฤฑr gibi gรถrรผnรผyor.” diye konuลtu.







