Kashkari: Fed'in faiz oranı %5,4'te zirve yapacak

Kashkari: Fed'in faiz oranı %5,4'te zirve yapacak

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in faiz oranının %5,4'te zirve yapacağını düşünüyor

A+A-

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, politika faizinin başlangıçta %5,4'te durması gerektiğine dair kendi tahminini açıklarken, Fed'in önümüzdeki birkaç toplantıda en azından enflasyonun zirve yaptığından emin olana kadar faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
 Kashkari, bölgesel Fed bankasının web sitesinde yayınlanan bir yazıda, fiyat baskılarının en kötü döneminin geçmiş görünüyor olduğunu vurgulayarak, "Bana göre... enflasyonun zirve yaptığına emin olana kadar en azından önümüzdeki birkaç toplantıda faiz oranlarını artırmaya devam etmek uygun olacaktır" dedi.

 2022 yılında yüksek enflasyonla mücadele etmek amacıyla faiz oranlarını hızla yükselten ABD merkez bankası, mevcut sıkılaştırma döngüsünde bu yılın bahar aylarında bir durma noktası hedefliyor. Ana politika faizi şu anda %4,25 ile %4,50 arasında bir hedef aralığında bulunuyor.
Kashkari'nin duraklama noktası olarak %5,40'lık tahmini, Fed politika yapıcılarının daha agresif tarafında yer alıyor.
Geçen yıl faiz oranlarının 2023'te nereye gitmesi gerektiğine dair tahminleri tüm Fed politika yapıcıları arasında en şahin olanı olan Kashkari, faiz oranlarının "makul" bir süre boyunca başlangıçtaki zirvesinde tutulması gerektiğini söyledi.
Kashkari, Fed'in oranları erken düşürmekten kaçınması gerektiğini yineledi. "Bu maliyetli bir hata olur, bu nedenle faiz oranlarını düşürme hamlesi ancak enflasyonu gerçekten yendiğimize ikna olduktan sonra yapılmalıdır" dedi.


İlgili Haberler