Fed/Kashkari: Enflasyon tepe yapana kadar faiz artırımlarına devam

Fed/Kashkari: Enflasyon tepe yapana kadar faiz artırımlarına devam

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz artırımlarını enflasyon tepe yapana kadar durdurmayacaklarını söyledi.

A+A-

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz oranının nereye kadar artırılması gerektiğini bilmenin zor olduğunu, ancak faiz artırımlarının enflasyonun tepe yaptığı net bir şekilde görülmeden durmaması gerektiğini söyledi.

Minnesota Ticaret Odası'nın etkinliğinde konuşan Kashkari, "Faiz artırımlarının durması için en azından enflasyonun tırmanmasının durduğuna ikna edilmem gerekli. Gelecekteki faiz artırımlarının durdurulmasını savunmam için eğrinin gerisine düşmemiz gerekli" dedi. 

Ekim ayı TÜFE ve ÜFE verilerinin enflasyonun en azından yataylaşmakta olduğuna dair bir miktar kanıt sunduğunu belirten Kashkari, "Ancak sadece bir ayın verisi ile fazla ikna edilemeyiz. Talebi arz ile dengeli bir seviyeye getirmek için faiz artırımlarında ne kadar ileriye gitmemiz gerektiği hala yanıtı bulunmamış bir soru" diye konuştu.

Kashkari, enflasyonun 2023 yılında hızlı şekilde düşeceği projeksiyonlarının doğru olduğu kanıtlanır ise Fed'in gelecek yıl içinde bir zamanda faiz artırımlarını durdurabileceğini ve faiz oranlarını diğer yönde normalleştirmeye başlama pozisyonunda olabileceğini ifade etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler