Kazimir ECB'den son bir faiz artırımı bekliyor

Kazimir ECB'den son bir faiz artırımı bekliyor

Slovakya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Peter Kazimir, 14 Eylül'deki politika toplantısında ECB belki de son kez faiz oranlarını artırması gerektiğini söyledi.

A+A-

Slovakya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi Peter Kazimir, enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek kalması ve enflasyon  beklentilerinin ECB'nin %2'lik hedefinin çok üzerinde olması nedeniyle bir faiz artırımının daha gerekli olduğunu söyledi.

Kazimir yazdığı makalede, "Seçeneklerden biri Eylül ayında bir ara vermek ve gerekirse Ekim ya da Aralık ayında 25 baz puanlık bir artış daha yapmak. İkinci seçenek bana tercih edilebilir ve makul görünüyor. Bu, önümüzdeki hafta 25 baz puanlık bir artış daha yapmak ve sonrasında bir mola vermek demek" dedi.

Şimdi yapılacak bir artırımın piyasalara daha net sinyaller verecek ve politika yapıcılara enflasyonun %2'ye doğru sürdürülebilir bir yolda olduğunu görmeleri için daha fazla zaman tanıyacak "daha basit ve etkili bir çözüm" olacağını savunanan Kazimir, "Enflasyon ve ekonomik büyüme tahminleri henüz güncellenmedi. Bununla birlikte, özellikle ücretlerdeki gelişmelere ilişkin belirsiz görünüm göz önüne alındığında, bu tahminler oldukça belirsiz kalmaktad. Bu nedenle bir adım daha atmak gerekiyor. Dedikleri gibi, tedbirli olmak üzülmekten daha iyidir" dedi.

İlgili Haberler