Yeniden deฤerleme oranฤฑnฤฑn netleลmesinin ardฤฑndan 2022โde konutlarฤฑnฤฑ kiraya verenler iรงin getirilen vergi istisnasฤฑ 7 bin liradan 9 bin 500 TLโye รงฤฑkarฤฑlacak. ฤฐลverenlerin iลรงilerine verdikleri yemek desteฤinde de istisna sฤฑnฤฑrฤฑ yรผkselecek.
2022 yฤฑlฤฑna ait yeniden deฤerleme oranฤฑnฤฑn yรผzde 36.20 olarak belirlenmesinin ardฤฑndan, konutlarฤฑnฤฑ kiraya verenler iรงin getirilen vergi istisnasฤฑ tutarฤฑ da yรผkseltildi. Milliyet’ten Mithat Yurdakul’un haberineย gรถre,ย 2021 yฤฑlฤฑnda 7 bin liralฤฑk gelir iรงin uygulanan kira istisnasฤฑ, 2022 yฤฑlฤฑnda 9 bin 500 TLโye รงฤฑkarฤฑlacak.ย Ev sahipleri iรงin saฤlanan istisnadan ticari, zirai ve mesleki kazanรงlarฤฑndan dolayฤฑ yฤฑllฤฑk beyanname verenler yararlanamayacak. 9 bin 500 TLโnin รผzerinde konut kira geliri elde edenler ise toplam kazanรงlarฤฑnฤฑn 250 bin TLโyi aลmasฤฑ halinde istisna kapsamฤฑ dฤฑลฤฑnda kalacak.
รevre – temizlik vergisi
Konutlara ait รงevre temizlik vergisi, su tรผketim miktarฤฑ esas alฤฑnmak suretiyle 202โde metrekรผp baลฤฑna bรผyรผkลehir belediyelerinde 68 kuruล, diฤer belediyelerde 50 kuruล olarak uygulanacak.
2022’de iลverenlerin iลรงilerine verdikleri yemek desteฤinde de istisna sฤฑnฤฑrฤฑ yรผkselecek. ฤฐลyeri ve iลyeri dฤฑลฤฑnda รงalฤฑลanlara yemek verilmesinde saฤlanan 25 liralฤฑk vergi istisnasฤฑ, gรผnlรผk 34 TL liraya รงฤฑkarฤฑlacak. Dรผzenlemeden sadece รงalฤฑลanlarฤฑna doฤrudan yemek ya da yemek รงeki veren iลverenler yararlanacak.






