Konut krizini çözmek için Airbnb vergisi geliyor

Konut krizini çözmek için Airbnb vergisi geliyor

Fransa'da son zamanlarda hızla artan konut arzı sıkıntısı için çözüm arayan hükümet, turistlerin yoğun olarak tercih ettiği mekan kiralama platformu Airbnb'yi mercek altına aldı. Reuters'ın haberine göre Airbnb özelinde yeni bir vergi üzerinde çalışılıyor

A+A-

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire Cuma günü yaptığı açıklamada, Airbnb gibi kısa süreli kiralık evlerden yararlanan platformlar özelinde bir vergi boşluğu bulunduğunu ve üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Fransa'nın birçok büyük şehri konut sıkıntısı çekiyor ve Airbnb gibi platformlarda turistlere daire kiralamanın konut arzını azalttığı öne sürülüyor.

Le Maire yaptığı açıklamada "Airbnb'ye yönelik bu vergi boşluğunu anlamakta zorlanıyorum. Vergi kurallarında reform yapacağız ve önerilerde bulunacağım" şeklinde konuştu.

Bir maliye bakanlığı yetkilisi, planlar üzerinde çalışıldığını ve yeni vergilerin Eylül sonunda yayınlanması muhtemel 2024 bütçesine dahil edilip edilmeyeceğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Olimpiyat Oyunları Airbnb'ye ilgiyi artıracak

Platformun Ifop'a yaptırdığı bir ankete göre, Paris bölgesindeki evlerini ya da evlerinin bir bölümünü Airbnb'de kiralamayanların yaklaşık yüzde 20'si, gelecek yıl Fransa'nın başkentinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında bunu yapmayı planlıyor.

Airbnb'den açıklama: Ek gelir sağlıyoruz

Airbnb'den yapılan açıklamada "Airbnb binlerce Fransız ailenin gelirini artırmaya yardımcı oluyor ve yüzde 60'ı bu ekstra gelirin artan yaşam maliyetlerini karşılamalarına yardımcı olduğunu söylüyor" denildi.

Olimpiyat Oyunları'nın kurumsal sponsorlarından biri olan Airbnb ayrıca "Fransız hükümetiyle birlikte, barınma sorunlarının temel nedenlerini ele almak için birlikte çalışırken, onların hayatlarını zorlaştıracak değil kolaylaştıracak önlemler üzerinde çalışmak istiyoruz" paylaşımını yaptı.

İlgili Haberler