Airbnb daha az rezervasyon beklediğini açıkladı hisseleri çakıldı

Airbnb daha az rezervasyon beklediğini açıkladı hisseleri çakıldı

Airbnb 2. çeyrekte daha az rezervasyon ve daha düşük fiyat öngörüyor; hisseler düştü

A+A-

Tatil amaçlı kiralama rezervasyon şirketi Airbnb Salı günü yaptığı açıklamada, ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre daha az rezervasyon ve daha düşük ortalama günlük ücretler beklediğini söyledi ve hisseleri mesai sonrası işlemlerde %11,5 düştü.

Yüksek fiyatlar ve hibrit çalışmadan faydalanan ABD seyahat şirketleri, salgın öncesi seyahat alışkanlıklarının geri dönmesi ve tüketicilerin yüksek enflasyon ve resesyon korkuları arasında daha ucuz konaklama arayışına girmesi nedeniyle 2023 yılı için görünümlerini hafifletiyor.

Airbnb CEO'su Brian Chesky yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede, insanların fiyata en duyarlı olduğu bölgenin Kuzey Amerika, özellikle de ABD olduğunu söyledi ve "Amerika Birleşik Devletleri'nde en düşük fiyatlı ilanlar en yüksek doluluk oranına sahip" diye ekledi.

Şirketin brüt rezervasyon değeri, geceleme ve deneyim rezervasyonlarındaki %19'luk artışa paralel olarak ilk çeyrekte bir önceki yıla göre %19 artarak 20,4 milyar $'a yükseldi ve 121 milyona ulaştı. Ortalama günlük ücretler bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit kalarak 168 $ oldu.

Third Bridge'de analist olan Nicholas Cauley, hane halkı bütçeleri üzerindeki baskının tüketicilerin daha uygun fiyatlı konaklama yerlerini tercih etmesiyle sonuçlanacağını ve bunun da gelecek çeyreklerde ortalama günlük ücretlerde düşüşe yol açacağını söyledi ve "Şirket şu anda Booking.com ve Expedia'nın Vrbo'su gibi rakiplerin şiddetli rekabetiyle karşı karşıya, bu nedenle geleceği daha az kesin görünüyor" diye ekledi.

Airbnb, rekabet gücünü korumak için ev sahiplerini fiyatlandırmayı normalleştirecek yeni araçlarla donattığını ve en yoğun yaz sezonu öncesinde maliyet bilincine sahip gezginleri çekmek için pazarlama kampanyalarına yılın başlarında başladığını söyledi.

Airbnb Mali İşler Direktörü David Stephenson yatırımcılara yaptığı açıklamada, "Genel gelir artışı üzerinde gördüğümüz baskılardan bazıları, açıkçası sadece yüksek (ortalama günlük) oranlardan kaynaklanıyor" dedi.

Şirket bu yılın başlarında, tatilcilerin daha düşük maliyetli kentsel kiralamalara dönmesiyle ortalama günlük fiyatların baskı altında kalacağını söyledi.

İkinci çeyrek gelirinin büyük ölçüde analistlerin beklentileri doğrultusunda 2,35 milyar dolar ile 2,45 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

İlgili Haberler