KGM’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada, otoyol ve kรถprรผ geรงiล รผcretlerinin, OGS ve HGS olmak รผzere iki ayrฤฑ รผcret toplama sistemi รผzerinden tahsil edildiฤi belirtildi.
รcret toplamada iki sistemin olmasฤฑnฤฑn, otoyol kullanฤฑcฤฑlarฤฑ yรถnรผnden giลelerden geรงiลlerde karฤฑลฤฑklฤฑklara neden olduฤuna iลaret edilen aรงฤฑklamada, iล yรผkรผnรผn azaltฤฑlmasฤฑ ve verimliliฤin artฤฑrฤฑlarak vatandaลlara daha iyi hizmet verebilmek adฤฑna, 31 Mart’tan itibaren OGS kaldฤฑrฤฑlarak otoyol ve kรถprรผ geรงiล รผcretlerinin HGS รผzerinden tahsilatฤฑna devam edileceฤi bildirildi.
OGS abonesi araรง sahiplerinin maฤduriyet yaลamamalarฤฑ iรงin gerekli tรผm รถnlemlerin alฤฑnacaฤฤฑ, OGS cihazฤฑnฤฑn alฤฑndฤฑฤฤฑ banka tarafฤฑndan รผcretsiz
HGS etiketi verileceฤi ve hesaplarฤฑn HGS’ye dรถnรผลtรผrรผleceฤi aktarฤฑlan aรงฤฑklamada, “Dรถnรผลtรผrme iลlemleri aลamasฤฑnda ve sonrasฤฑnda kullanฤฑcฤฑlar otoyol geรงiลlerini rahatlฤฑkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklฤฑฤa meydan verilmeyecektir.” denildi.







