Koronavirüs bu yıl da Apple'ı vurdu: iPhone 13 sanala kaydı

Koronavirüs bu yıl da Apple'ı vurdu: iPhone 13 sanala kaydı

Koronavirüs vakalarındaki artış Apple'ın planlarını da etkiledi. Şirketin merakla beklenen iPhone 13 serisini geçen yıl olduğu gibi yine sanal ortamda tanıtacağı bildiriliyor.

A+A-

Apple merakla beklenen iPhone 13 serisini eskiden olduğu gibi seyircilerin katılımıyla gerçekleştirilen fiziksel bir lansman etkinliğinde tanıtmayı planlıyordu. Ancak görünüşe bakılırsa yeni nesil iPhone'lar tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sanal ortamda tanıtılacak.

Bloomberg editörü Mark Gurman'a göre Cupertinolu şirket iPhone 13 ve aynı gün duyurulması beklenen AirPods 3'ü sanal etkinlikte tanıtma kararı aldı. Sebebi hepimiz tarafından iyi biliniyor: can sıkıcı koronavirüs pandemisi. Apple'ın ofisinin bulunduğu Kaliforniya'da vaka sayısı artmaya devam ediyor.

Apple CEO'su Tim Cook, kısa süre önce şirket çalışanlarına bir mesaj göndermiş ve tüm çalışanların Eylül ayından itibaren haftada en az üç gün ofise gelmeleri gerekeceğini bildirmişti. Ancak kısa süre önce şirket bu uygulamayı bir ay erteledi.

Apple risk almak istemiyor ve bu yıl da lansmana seyirci davet etmeyecek. Şirket iPhone 13'ü Eylül ayında tanıtmaya hazırlanıyor. Hatırlayacağınız üzere geçen yıl iPhone 12 serisinin lansmanı pandemi ve üretimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ekim ayına ertelenmişti.

Etiketler : , ,