KOTON halka arzında hisseler ilk gün tavan yapabilir mi?

KOTON halka arzında hisseler ilk gün tavan yapabilir mi?

Halka arzlarda hava değişiyor. 10 Mayıs'ta işlem sırası açılacak olan KOTON hisselerini ne bekliyor

A+A-

Bu yılın onikinci halka arzı olan Koton Mağazacılık KOTON hisseleri yarın (10 Mayıs 2024) düzenlenecek tören ile birlikte Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. 

Borsa İstanbul'da 2022 ve 2023'te 100'e yakın şirket halka arz edilmişti. Bu yıl halka arz edilen şirket sayısının son iki yılın toplamına ulaşması bekleniyor. 

Ancak halka arzlarda hava değişiyor. 18-19 Nisan'da talep toplanan ve 26 Nisan'da borsada işlem görmeye başlayan Rönesans Gayrimenkul RGYAS hisseleri işaret fişeğini çakmıştı. 135 TL'den halka arz edilen ve ilk işlem gününde tavan olan hisse, devamındaki 5 işlem gününde taban-taban gitti ve 117.80 TL'ye kadar geriledi. Ak Yatırım ve Deniz Yatırım tarafından düzenlenen halka arzda fiyat istikrarı taahhütü olmasına rağmen hisse 127.50 TL'lik bugünkü kapanışı ile hala halka arz fiyatının %5.56 altında. Halka arzdan hisse alan 3.5 milyon bireysel yatırımcının milyonlarca TL'lik kaybı var.

>>>  Son halka arz LILAK hisseleri nasıl direkten döndü, LILAK tavan serisi yapabilir mi

RGYAS'tan sonra halka arz edilen ve bugün işlemlere başlanan Lila Kağıt LILAK hisselerinde de yatırımcıların son yıllarda alışık olmadığı bir durum ortaya çıktı. Açıyış sonrası halka arz fiyatının altına gerileyen hisse daha sonra toparlayıp günü %10 kazançla tavandan kapatsa da yüksek işlem hacmi yarın ve sonrası için olumsuz yönde önemli sinyaller verdi. 

Şimdi sıra, LILAK ile aynı anda talep toplanan Koton Mağazacılık KOTON hisselerinde. Borsa İstanbul'da bireysel yatırımcıların tüm olumlu atmosfere rağmen, halka arzlara doyduğu, kurumsal yatırımcıların ise geçmişe oranla halka arzlarda daha küçük kazançlara razı olduğu konuşuluyor. 

Yarın tören sonrası işlem sırası açılacak olan KOTON hisselerinin günü nasıl kapatacağı da bundan sonraki halka arzların seyrini belirleyecek. borsatek'e değerlendirme yapan bazı kaynaklar, fonların küçük marjları kabul edip, satışa geçmesi durumunda ilk gün tavan olsa da KOTON hisselerinde de geçmişteki gibi tavan-tavan serisinin yaşanması ihtimalinin çok zayıf olduğunu belirtiyor.

4 milyar 166 milyon TL ile LILAK halka arzı ile hemen hemen aynı ölçekte olan KOTON'da hisselerin %15'i yurt  içi kurumsal yatırımcılara verilmişti. LILAK halka arzında ise halka arzın %20'si yurt içi kurumsallara %10'u ise yurt dışı kurumsallara yapılmıştı. 

>>> BIST 100 içinde 10 Mayıs için GÜÇLÜ AL&GÜÇLÜ SAT sinyali veren hisseler

 

 

İlgili Haberler