Aksan Kozmetik Yรถnetim Kurulu Baลkanฤฑ Zafer Kutanoฤlu maliyetlerdeki artฤฑลlardan dolayฤฑ kozmetik รผrรผnlere yakฤฑn zamanda yรผzde 30-40 bandฤฑnda zam geleceฤini sรถyledi.
Bloomberg HT’nin haberine gรถre maliyetlerin ลu an fiyatlara yansฤฑmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyleyen Kutanoฤlu, kozmetik sektรถrรผnรผn petrokimya รผrรผnlerine baฤฤฑmlฤฑ olduฤunu ve bu รผrรผnlerin artฤฑลฤฑnฤฑn yani sฤฑra enerji maliyetlerinin de รงok arttฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Kutanoฤlu, bu maliyet kalemlerinin yanฤฑ sฤฑra asgari รผcret zammฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra enflasyondaki artฤฑลtan dolayฤฑ Mayฤฑs ayฤฑnda da รงalฤฑลanlarฤฑna yรผzde 20 bandฤฑnda bir zam yaptฤฑklarฤฑnฤฑ belirterek ลunlarฤฑ sรถyledi:
Biz รงalฤฑลanlarฤฑmฤฑza asgari รผcrete yapฤฑlan zam dฤฑลฤฑnda Mayฤฑs ayฤฑnda yรผzde 20 bandฤฑnda ara zam verdik. รรผnkรผ enflasyon karลฤฑsฤฑnda yapmฤฑล olduฤumuz zammฤฑn onlar iรงin รงok bir anlamฤฑ olmadฤฑ. Bรผtรผn bunlar diฤer maliyetlerle bir araya gelince รผrรผnlerde yรผzde 30-40 bandฤฑnda artฤฑลa sebebiyet verecek. Bu artฤฑลlar raflara henรผz yansฤฑmadฤฑ. Raflara ne kadar geรง yansฤฑtabilirsek o kadar halkฤฑmฤฑz iรงin iyi olduฤunu dรผลรผnรผyoruz. Zamlarฤฑn Temmuz deฤil ama Aฤustos ayฤฑnda yansฤฑyacaฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyorum. Kur artฤฑลlarฤฑnฤฑn da etkisini gรถrebiliriz.







