Kripto para sahipliğindeki gizlilik ortadan kalkıyor mu

Kripto para sahipliğindeki gizlilik ortadan kalkıyor mu

ABD'li düzenleyici, kriptonun yasadışı finans için anonimliğe son vermesi gerektiğini söyledi.

A+A-

borsatek.com Üst düzey bir ABD düzenleyici yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, anonimliğin kripto varlıkların yasadışı faaliyetleri finanse etmesine izin verdiğini ve ele alınması gereken önemli bir ulusal güvenlik riskleri oluşturduğunu söyledi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nda bir komisyon üyesi olan Christy Goldsmith Romero, kripto para birimlerinin bireyler, şirketler, hastaneler ve kritik altyapı dahil olmak üzere mağdurları olan siber suçları finanse etmek için kullanıldığını söyledi. 

Londra'da düzenlenen City Week konferansında konuşan Romero, "Dolandırıcılık dijital varlık piyasalarının alamet-i farikasıdır ve bunun insani bedeli göz ardı edilebilir," diyerek kripto piyasalardaki görünürlük eksikliğinin giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. "Hükümetlerin ve özellikle sektörün, kriptoyu yasadışı finans için bu kadar cazip kılan ve anonimliğin cazibesi olan şeyi ele alması çok önemlidir" dedi.

Romero, " Yasal olarak uyumlu kripto şirketleri, binlerce adresten kripto para birimlerini bir araya getirip karıştırarak kullanıcıları etkili bir şekilde anonimleştiren "karıştırıcılar. Kongre halihazırda anonimlik ve dijital kimliği ele alan yeni yasaları değerlendiriyor" dedi.

Geçen yıl ABD, Kuzey Kore de dahil olmak üzere bilgisayar korsanlarının siber suçlardan elde ettikleri gelirleri aklamalarına yardımcı olduğu iddiasıyla sanal para birimi mikseri Tornado Cash'e yaptırım uyguladı.

g-003.jpg

Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, İngiltere ve diğer ülkelerdeki düzenleyiciler, sınır tanımayan bir sektör için küresel normlar üzerinde anlaşmaya varılmadan ve uygulamaya konulmadan önce kripto konusunda önlemler almaya çalışıyor.

G20'nin mali kurallar koordinatörü Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Genel Sekreteri John Schindler ise konferansa verdiği demeçte, "Sonuç olarak, farklı insanlar farklı şeyler yapıyor ve evet, kesinlikle, firmalar nerede mağaza açacaklarını seçiyor ve seçiyorlar," dedi

Schindler ayrıca, FSB'nin yakında kripto varlıkların düzenlenmesine yönelik tavsiyelerin son versiyonunu yayınlayacağını söyledi. 
 

İlgili Haberler