Kullanılmayan YouTube hesapları videolarıyla birlikte silinecek mi?

Kullanılmayan YouTube hesapları videolarıyla birlikte silinecek mi?

Google geçtiğimiz günlerde, bu yılın Aralık ayından itibaren iki yıldır aktif olmayan hesapları silmeye başlayacağını duyurdu. Ancak videoları olan YouTube hesapları şimdilik kapsam dışında bırakıldı.

A+A-

Google kullanılmayan YouTube hesaplarını kapatmaya karar verdi. Bu hamlenin Gmail, Drive, Docs, YouTube, Google Photos, Meet ve Calendar dahil olmak üzere tüm ürünlerini kapsaması bekleniyordu. Ancak şimdi teknoloji devi, tasfiyeyi duyuran blog yazısını (TechCrunch tarafından fark edildiği üzere) "şu anda YouTube videoları içeren hesapları silme planlarının olmadığını" söyleyecek şekilde güncelledi.

Teknoloji devi, aktif olmayan hesapları silmenin ana nedeni olarak güvenliği gösterdi. Şirket içi analizlerin eski, terk edilmiş hesaplarda iki faktörün etkin olma olasılığının yaklaşık 10 kat daha düşük olduğunu gösterdiğini söyledi. Bu da onları kimlik hırsızlığı ve diğer hain amaçlar için kullanabilecek kötü aktörlere karşı savunmasız hale getiriyor. Bununla birlikte, eski hesapların silinmesinin Google'ın sunucularında yer açacağı sonucuna da varılabilir.

Duyurunun yapılmasının ardından eleştirmenler, bu hamlenin internet tarihinin bazı önemli parçalarını silebileceğine dair endişelerini dile getirdi. İlk YouTube videosu da dahil olmak üzere eski YouTube videoları, vefat eden kullanıcılar tarafından yüklenen videolarla birlikte kaybolacaktı. Google nihayetinde neden fikrini değiştirdiğini söylemedi, ancak YouTube videoları güvende. Şimdilik.

Ürünlerinin geri kalanına gelince, şirket 2023'ün sonuna kadar silinme tehlikesiyle karşı karşıya olan hesaplara ve kurtarma e-postalarına uyarı e-postaları göndermeyi planlıyor. Sahipleri uyarı e-postasını aldıktan sonra giriş yapmazsa bu hesaplar 60 gün içinde devre dışı bırakılacak, ancak kullanıcıların kalıcı olarak kaybolmadan önce hesaplarını kurtarmak için 60 günleri daha (toplam dört ay) olacak.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler