YouTube 1 milyon izlenme için ne kadar ödeme yapıyor?

YouTube 1 milyon izlenme için ne kadar ödeme yapıyor?

YouTube İş Ortağı olabilen herkes izlenme oranında para kazanıyor. Peki 1 milyon izlenme alan biri ne kadar kazanabilir? Aynı izlenmeye ulaşan videolar aynı parayı mı kazanır yoksa kazançlar değişir mi?

A+A-

YouTube İş Ortağı programı çerçevesinde yayıncılar videolarından gelir elde edebiliyor. İzlenme sayısı ve süresi dahil pek çok kıstas algoritmanın yakın takibinde. Ancak temelde tek bir rakam yok. Örneğin 1 milyon izlenen bir videonun kazancı aynı izlenmeye ulaşan başka bir videodan çok daha farklı olabilir.

İçerik alanı ve ülke gibi birçok faktör bir YouTuber'ın herhangi bir videodan ne kadar para kazanacağını belirlerken, elde ettiği görüntülenme sayısı belki de en önemlisidir.

Bir YouTube videosu 1 milyon görüntülenmeye ulaştığında, yaratıcısı için büyük bir ödeme günü neredeyse garantidir. Bazı durumlarda, içerik oluşturucular bu kadar çok görüntülenme elde ederse tek bir videodan beş haneli rakamlar kazanabilir.

Üç içerik üreticisi YouTube'un kendilerine ne kadar para ödediğini açıkladı. Bu içerik oluşturucular, YouTube'un 1 milyon görüntüleme için 3.400 ila 30.000 dolar ödediğini söyledi. Elbette bu rakamlar Türkiye'de daha az.

Teknoloji yaratıcısı Shelby Church, Insider ile konuştuğunda, Amazon FBA (Amazon Tarafından Yerine Getirme) hakkındaki bir videodan 30.000 dolar kazanmıştı. O sırada video 1,8 milyon kez görüntülenmişti.

Church, RPM oranının - ya da 1.000 görüntüleme başına kazancının - nispeten yüksek olduğunu, bunun da içerik alanından kaynaklandığını söyledi. Ayrıca iş dünyası, kişisel finans ve teknoloji kanalları görüntüleme başına daha fazla kazanma eğiliminde.

Church sözlerinin devamında "YouTuber'lar her zaman çok para kazanmıyor ve bu gerçekten ne tür videolar çektiğinize bağlı" dedi ve ekledi:

"Yayıncılar YouTube'un İş Ortağı Programı veya YPP'nin bir parçasıysa bir videonun reklam gelirinin %55'ini kazanabilir. Programa katılmaya hak kazanmak için 1.000 aboneye ve uzun biçimli videolarında 4.000 saatlik izlenme süresine sahip olmaları gerekir.

Ayrıca yayıncılar YouTube'un kısa videolarından da (YouTube Shorts) para kazanabilirler. Bu haktan yararlanabilmek için içerik oluşturucuların 90 gün içinde 10 milyon görüntülemeye ulaşması ve 1.000 aboneye sahip olması gerekiyor. YouTube, kısa filmlerden elde edilen reklam gelirlerini bir havuzda topluyor ve müzik lisansı için plak şirketlerine açıklanmayan bir miktar ödüyor. İçerik oluşturucular, platformdaki toplam kısa film görüntülenme yüzdelerine göre kalan paranın %45'ini alıyor."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler