Google çalışanları daha küçük akıllı telefon üretmesini istiyor

Google çalışanları daha küçük akıllı telefon üretmesini istiyor

Google çalışanlarının pek çoğu piyasada olan telefonların fazlasıyla büyük olduğunu düşünüyor ve kendi şirketlerinin daha ufak modelleri geliştirmesi gerektiğini düşünüyor.

A+A-

Google iki yeni Pixel akıllı telefonunu duyurdu. Yine de telefonların çok büyüdüğüne dair geçerli bir endişe var. Görünüşe göre, bazı Google çalışanları da aynı şekilde düşünüyor.

Şirketin Perşembe günü yapılan yarı düzenli TGIF toplantısında, bir çalışandan gelen ve en çok oy alan sorulardan biri, Pixel 5'ten yükseltme yaptığını ve "Pixel 7'nin biraz fazla büyük" olduğu için ilk kez bir iPhone almayı düşündüğünü söyledi.

Google'ın Pixel başkanı Brian Rakowski soruya yanıt verirken "Öncelikle lütfen iPhone almayın" diye espri yaptı. Rakowski, 7a'nın daha küçük olduğunu söyledi (ki bu doğru, ancak sadece 0,2 inç kadar).

Rakowski, "Küçük bir telefon arayan çok sayıda insan olduğunu kabul etmek istiyorum" dedi ve ekledi: "Hatta bunlardan bazıları ekibimizde yer alıyor ve ürettiğimiz telefonların her biri için ideal boyutu tam olarak anlamak için el hissi çalışmaları ve pazar araştırmaları da dahil olmak üzere kapsamlı araştırmalar yapıyoruz."

Rakowski, şirketin "telefonlarımızın çoğu için oldukça iyi bir noktada" olduğunu söyledi ve Pixel 6'nın şirketin ideal olarak istediğinden daha büyük olduğunu ekledi.

Rakowski sözlerinin devamında "Geri bildirimleri dinlemeye devam edeceğiz. Araştırma yapmaya devam edeceğiz ve eğer küçük bir telefon üretmemizi haklı çıkaracak kadar küçük bir telefon arayan kullanıcı olduğunu görürsek, elbette bunu değerlendireceğiz" dedi.

Telefonlar, oyun oynamaktan film izlemeye kadar daha fazla görevi yerine getirebilir hale geldikçe daha da büyüdü. Google pazar verilerini takip ediyor: Reuters'ın haberine göre, bir Counterpoint analisti 2021 yılında 6 inç'in altında ekrana sahip cihazların dünya genelinde satılan akıllı telefonların yalnızca %10'unu oluşturduğunu söyledi. Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında "Mini" iPhone'unu yenilememeyi tercih ettiği göz önüne alındığında, o zamandan bu yana pek bir şey değişmiş gibi görünmüyor.

Google'ın artık nispeten küçülmüş Nexus telefonlarının günlerinden çok uzaktayız, ancak kesinlikle bir orta yol var. Çalışanları bile böyle düşünüyor gibi görünüyor.

İlgili Haberler