Uluslararasฤฑ Finans Enstitรผsรผ (IFF), geliลen piyasalara portfรถy giriลinin Haziran’da 13.3 milyar dolardan Temmuz’da 25 milyar dolara yรผkseldiฤini aรงฤฑklayarak, Birleลik Krallฤฑk’ฤฑn Avrupa Birliฤi’nden (AB) ayrฤฑlma kararฤฑ sonrasฤฑ yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn daha yรผksek getiri arayฤฑลlarฤฑnฤฑn bunda etkili olduฤunu belirtti.
Hisse piyasalarฤฑ 14.6 milyar dolarla bu giriลlerin bรผyรผk kฤฑsmฤฑnฤฑ oluลtururken, tahvillere giriล 10.2 milyar dolar deฤerinde gerรงekleลti.
Bรถlgesel olarak bakฤฑldฤฑฤฤฑnda Asya 19.1 milyar dolarla giriลlerin รงoฤunluฤunu cezbederken, Latin Amerika’ya da 8.7 milyar dolar deฤerinde giriล gerรงekleลti. Geliลmekte olan Avrupa รผlkeleri ve Afrika/Ortaodoฤu รผlkeleri ฤฑlฤฑmlฤฑ รงฤฑkฤฑลlar yaลadฤฑ.
IIF aรงฤฑklamasฤฑnda, “Kรผresel รงaptaki dรผลรผk faizleri sindirmeye รงalฤฑลan yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn geliลen piyasalar ve diฤer riskli varlฤฑklara olan ilgilerinin artmasฤฑyla beraber, bu sermaye akฤฑลlarฤฑ Birleลik Krallฤฑk’ฤฑn AB’den รงฤฑkma kararฤฑnฤฑ takip eden haftalarda risk iลtahฤฑnda รถnemli bir artฤฑล olduฤunu doฤruluyor” dedi.
Grup, Temmuz ayฤฑnฤฑn geรงtiฤimiz yฤฑl iรงerisinde portfรถy giriลlerinin uzun vadeli ortalama olan 22 milyar dolarฤฑn รผzerinde olduฤu ikinci ay olduฤunu not etti.







