Lagarde: Acele sıkılaştırma toparlanmaya zarar verir

Lagarde: Acele sıkılaştırma toparlanmaya zarar verir

ECB Başkanı Lagarde, yönetim konseyinin para politikasını sıkılaştırmak için acele etmesinin toparlanmaya zarar verebileceği uyarısında bulundu.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Yönetim Konseyi'nin para politikasını sıkılaştırmak için acele etmesi halinde ekonominin pandemiden toparlanmasına zarar vereceği konusunda uyardı.

Redaktionsnetzwerk Deutschland'a konuşan Lagarde, faiz oranlarını yükseltmek "mevcut sorunların hiçbirini çözmez" dedi ve “Aksine, eğer şimdi çok aceleci davranırsak, ekonomilerimizin toparlanması önemli ölçüde zayıflayabilir ve işler tehlikeye girebilir.” uyarısı yaptı.

Lagarde, ECB'nin "gerekirse harekete geçeceğini" söylerken, Pazartesi günü milletvekillerine ifade ettiği "tüm hareketlerimizin kademeli olması gerekecek" görüşünü yineledi.

Açıklamalar, Lagarde'ın geçen haftaki sürpriz dönüşünden bu yana, bu yıl bir faiz artırımını artık dışlamadığı, küresel emsallerin daha hızlı sıkılaştırmaya yönelik tahminleri harekete geçiren duruşuna doğru bir kaymadan bu yana daha yumuşak bir mesaj vermeye devam ediyor.

İlgili Haberler