Lautenschlaeger, bankacılık denetim, gözetimlerinin gevşetilmesinden endişeli

Lautenschlaeger, bankacılık denetim, gözetimlerinin gevşetilmesinden endişeli

Lautenschleger, Avrupa'da bankacılık denetim, gözetimlerinin gevşetilmesinin, regülatörlerin bankaların krizlere dayanmak için yeterli sermayeye sahip olmalarını sağlama güçlerini ellerinden almasından endişe ettiğini bildirdi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Sabine Lautenschleger, Avrupa'da bankacılık denetim, gözetimlerinin gevşetilmesinin,  regülatörlerin bankaların krizlere dayanmak için yeterli sermayeye  sahip olmalarını sağlama güçlerini ellerinden almasından endişe ettiğini bildirdi.
   
Welt am Sonntag gazetesine konuşan Lautenschlaeger, "Regülasyonların gevşetilmesi konusunda endişeliyim. Sadece ABD için değil, Avrupa  için de endişelerim var. Finansal kriz sonrasında güçlendirilen  regülasyonların geriye gitmemesini sağlamalıyız. Sermaye kurallarına  ilişkin yapılan bazı öneriler beni endişelendiriyor" dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.