Lenovo ilk çeyrekte tarihi yüksek gelir elde etti

Lenovo ilk çeyrekte tarihi yüksek gelir elde etti

Lenovo 2020 yılının ilk çeyreğinde koronovirüs (Covid-19)  etkisiyle yaşanan küresel zorlukların üstesinden gelerek tüm  zamanların en yüksek vergi öncesi gelirini elde etti.

A+A-

2020 yılının ilk çeyreğinde koronovirüs (Covid-19)  etkisiyle yaşanan küresel zorlukların üstesinden gelerek tüm  zamanların en yüksek vergi öncesi gelirini elde etti.

Lenovo’nun vergi  öncesi geliri yaklaşık %19 artış göstererek 1,02 milyar dolarla rekor  kırdı. Lenovo’nun net geliri, önceki yılın aynı dönemine göre %12  artışla 665 milyon dolara ulaşarak piyasa beklentilerinin üzerine  çıkmayı başardı.

Bir önceki yıla göre %43 artışla 3,5 milyar dolar  faturalandırılmış hasılatla “Yazılım ve Hizmetler” gelirleri grubun  genel dönüşümünde hızlandırıcı etken oldu. Lenovo, 2019/ 2020 mali  yılının tüm hasılatı ile üst üste ikinci kez 50 milyar dolar düzeyini  aşarak globaldeki güçlü konumunu sürdürdü.

Lenovo CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, sonuçlar  hakkında şöyle konuştu: "Lenovo, bugüne dek gördüğümüz en önemli  küresel değişik ve dönüşüm dönemlerinden birinin ortasında  faaliyetlerini geçtiğimiz yıl boyunca önemli ölçüde dönüştürmeyi  başardı. 1,02 milyar dolar vergi öncesi gelirle rekor kırıp, 50,7  milyar dolar hasılatla rekora yaklaşan şirketimizin güçlü  performansıyla ne kadar gurur duysam azdır. Bir işletme ve kurumsal  yurttaş olarak küresel pandemiye verdiğimiz yanıttan dolayı da  şirketimizle gurur duyuyorum.”

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.