Li :Yuanı devalüe etme planımız yok

Li :Yuanı devalüe etme planımız yok

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Li Yuanchao, Çin'in para birimini devalüe etme planı olmadığını söyledi

A+A-

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Li Yuanchao, Çin'in para birimini devalüe etme planı olmadığını söyledi. Davos'ta konuşan Li, "kurlarda dalgalanma piyasa güçlerinin hareketmlerinin bir sonucu ve Çin hükümetinin para birimini devüle etme niyeti ve planı yok" dedi. 

 

Açıklamasında, Çin ekonomisinde, hisse senedi ve döviz piyasalarında son dönemde bazı dalgalanmalar olduğunu ve bunun uluslararası toplumun biraz aşırı reaksiyonunu tetiklediğini savunan Li, "Dünyannın geri kalanının güveni artıracağını ve Çin'e daha fazla güven duyulacağını umuyorum" diye konuştu.

Li ayrıca, Çin ekonomisinde büyüme oranlarının yavaşlamasının, ekonominin temel yasaları ile tutarlı olduğunu da savundu. Çin'in yavaşlamayı kontrol altına almak için bir dizi tedbir uygulayacağını belirten Li, sanayide aşırı kapasitenin azaltılacağını özel sektörün kamu şirketleri ile rekabetinin kolaylaştırılacağını da belirtti.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.