Afriqiyah Havayollarฤฑnฤฑn Libyaโda iรง hat seferini gerรงekleลtiren ve 118 kiลi taลฤฑyan uรงaฤฤฑ kaรงฤฑrฤฑldฤฑ. Kaรงฤฑrฤฑlan uรงak Malta Luqa Havaalanฤฑna iniล yaptฤฑ. ฤฐki saldฤฑrgan, uรงaฤฤฑ havaya uรงurmakla tehdit ediyor.
Uรงaฤฤฑn Sebha kentinden Trablus’a gittiฤi รถฤrenildi.
Malta Baลbakanฤฑ Joseph Muscat, Twitter’da “Kaรงฤฑrฤฑlma ihtimaliyle Maltaโya yรถnlendirilen Libya iรง hat uรงuลu hakkฤฑnda bilgilendirildim. Gรผvenlik ve acil durum ekiplerimiz teyakkuzda” yazdฤฑ.
Malta basฤฑnฤฑ korsanlarฤฑn Kaddafi yanlฤฑsฤฑ olduฤunu iddia ediyor. Ancak henรผz korsanlarฤฑn talepleri net olarak bilinmiyor.
Emniyet yetkilileri, Malta’da havaalanฤฑnda bekleyen uรงaฤฤฑn etrafฤฑnda gรผvenlik รถnlemleri almฤฑล durumda. ลu ana kadar uรงaฤa yรถnelik herhangi bir operasyon dรผzenlenmedi.







