Almanya Maliye Bakanlฤฑฤฤฑ Aฤustos ayฤฑ raporunda, Avrupa’nฤฑn en bรผyรผk ekonomisi olan Almanya’nฤฑn ekonomik gรถrรผnรผmรผnรผn, enerji fiyatlarฤฑndaki artฤฑลlar ve tedarik zincirindeki aksaklฤฑklar nedeniyle karamsar olduฤunu bildirdi.
Alman ekonomisi, Ukrayna’daki savaล, yรผkselen enerji fiyatlarฤฑ, pandemi ve arz kesintileri ile ikinci รงeyrekte durgunlaลtฤฑ ve รผlkeyi bir gerilemenin eลiฤine getirdi.
Bakanlฤฑk raporda, “(ekonominin) daha da geliลmesi iรงin gรถrรผnรผm ลu anda gรถzle gรถrรผlรผr ลekilde kasvetli” dedi ve “yรผksek derecede belirsizlik” bulunduฤunu aktardฤฑ.
Yapฤฑlan aรงฤฑklamada, “Rusya’dan รถnemli รถlรงรผde dรผลรผk gaz tedariki, enerji ve giderek artan diฤer mallar iรงin sรผrekli yรผksek fiyat artฤฑลlarฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra, รin’in sฤฑfฤฑr-COVID politikasฤฑyla baฤlantฤฑlฤฑ olarak beklenenden daha uzun tedarik zinciri kesintileri, รผzerinde aฤฤฑr bir baskฤฑ oluลturuyor.” ifadelerine yer verildi.
Bakanlฤฑk, hรผkรผmetin gรผncellenmiล ekonomik projeksiyonlarฤฑ 12 Ekim’de sunacaฤฤฑnฤฑ da aktardฤฑ.







