Marbaล Menkul, GARAN-Garanti BBVA iรงin hedef fiyatฤฑnฤฑ 201.34 TL, tavsiyesini “al” olarak korudu. Raporda ลu satฤฑrlara yer verildi:
Garanti Bankasฤฑ, 2025 3.รงeyrekte 30,4 milyar TL net kรขr ile beklentilerimiz dahilinde sonuรง paylaลtฤฑ.
Net faiz gelirleri beklentimiz รงerรงevesinde iลtahlฤฑ bรผyรผmeye devam ediyor. Net faiz geliri รถzelinde 3.รงeyrekte %82,53 artฤฑลla 45,4 milyar TL seviyesine ulaลtฤฑ. Faiz indirim dรถngรผsรผ devam ettikรงe yukarฤฑ yรถnlรผ gelir iลtahฤฑnฤฑn devamฤฑnฤฑ beklemek mรผmkรผn olacaktฤฑr. Kredi bรผyรผmeleri รถzelinde TL’de ortalama enflasyon รผzeri beklentisi korunurken, YP tarafฤฑnda ise % 10-12 beklentisinin %16-19’a yรผkseltilmiล olmasฤฑ da gelirleri destekliyor olacak.
Marjlar ve makaslarda iyileลme var. ลirketin net faiz marji 2024 yฤฑl sonunda %3,8’lerde iken 3.รงeyrek itibariyle %5,3 seviyesine yรผkselmiล oldu.
Makas tarafฤฑnda ise TL vadeli mevduatta hฤฑzlฤฑ dรผลรผล izlenirken, kredi getirisinde dรผลรผล gรถrece daha yavaล olmasฤฑyla birlikte makaslarda 520 baz puanlฤฑk iyileลme takip ettik. Bu durum bankanฤฑn รถzel mevduat bankalarฤฑ arasฤฑnda en yรผksek net faiz marji ve net faiz geliri yaratmasฤฑna sebebiyet verdi. รnรผmรผzdeki dรถnemde iลtahฤฑn kademeli ลekilde devamฤฑnฤฑ bekleyebiliriz. Net faiz marjฤฑ geniลlemesi beklentisi makro revizyonlarla birlikte %3’ten %1,5-2’ye revize edildi. 4.รงeyrekte 50 baz puanlฤฑk daha alanฤฑn olduฤunu deฤerlendiriyoruz.

Komisyonlarda bรผyรผme iลtahฤฑ beklentimiz dahilinde seyrediyor. Net รผcret ve komisyon gelirleri 3.รงeyrekte %49,69 artฤฑลla 38,01 milyar TL seviyesinde gerรงekleลti. รdeme sistemlerinin aฤฤฑrlฤฑk gรถsterdiฤi kompozisyon รถzelinde bรผyรผme iลtahฤฑnda %57 yฤฑllฤฑk bรผyรผme takip edildi. Mรผลteri tabanฤฑ geniลlerken dijital satฤฑลlarฤฑn toplam iรงindeki payฤฑ %86 olarak kaydedildi. รnรผmรผzdeki dรถnemde iลtahฤฑn devamlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ beklemekle birlikte banka ortalama enflasyon รผzeri bรผyรผme beklentisini korurken, komisyon/gider yฤฑllฤฑk rasyosu beklentisi %80-85’ten %90-95’e yรผkseltildi. Swap iลtahฤฑ nedeniyle ticari zarar oluลtu.
Makroekonomik koลullar ve fonlama maliyetleri gรถzetilmesi dikkate alฤฑnarak banka 3.รงeyrek itibariyle swap iลtahฤฑnฤฑ รงeyrekten รงeyreฤe yaklaลฤฑk 3 kat arttฤฑrmasฤฑyla birlikte geรงtiฤimiz sene 3.รงeyrekte kรขrda olan ticari kรขr/zarar kalemi 9 milyar TL’lik swap maliyeti etkisiyle birlikte 4,38 milyar TL net ticari zarar olarak kaydedildi. Swap maliyetleri daha dรผลรผk fonlama maliyetlerine sahip olduฤu sรผrece bankanฤฑn bu kฤฑsma yรถnelmesini olumlu karลฤฑlฤฑyoruz.
Gider yรถnetiลim becerisi sรผrรผyor. Beklentiler dahilinde artan giderler doฤrultusunda 3.รงeyrekte personel giderleri %44,62 artฤฑลla 13,47 milyar TL; diฤer giderler %86,49 artฤฑลla 27,68 milyar TL olarak gerรงekleลti. Personel gideri artฤฑลฤฑnda Temmuz ayฤฑ enflasyon dรผzeltmesi etkili olmuลtur. Rasyolar bakฤฑmฤฑndan incelemek gerekirse sektรถr ortalamalarฤฑnฤฑn altฤฑnda gider/gelir rasyosu gรถrรผyoruz. Bu da doฤal olarak bankanฤฑn avantajlฤฑ konuma gelmesini saฤlฤฑyor. Uzun vadeli sรผrdรผrรผlebilir gelir akฤฑลฤฑnฤฑn devamlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ bekliyoruz.
Aktif kalitesi gรถzetimiyle birlikte karลฤฑlฤฑk artฤฑลฤฑ beklentimiz dahilinde sรผrรผyor. Karลฤฑlฤฑklar 3.รงeyrekte %61,74 artฤฑลla 16,62 milyar TL olurken buradaki ana neden รถnceki รงeyrekten sรผregelen yรผksek tutarlฤฑ karลฤฑlฤฑk iptalleri etkisinin daha dรผลรผk olmasฤฑndan kaynaklanฤฑyor. Ancak ลunu hatฤฑrlatmakta fayda var: Bankanฤฑn karลฤฑlฤฑk tutarฤฑ yฤฑl sonu beklentilerinin epeyce altฤฑnda seyrediyor. Net kredi risk maliyeti (COR) 127 baz puan seviyesine kadar gerilemiล oldu.

Bu da doฤal olarak bankanฤฑn %2-2,5’lik beklentisinin alt sฤฑnฤฑrฤฑ olan %2’nin altฤฑnda kalacaฤฤฑ รถngรถrรผsรผnรผ oluลturdu. NPL giriลleri sฤฑnฤฑrlฤฑ miktarda olmakla birlikte sektรถre paralel ลekilde %2,8 seviyesinde seyrediyor. Aktif kรขrlฤฑlฤฑk her ne kadar รงeyreklik ve yฤฑllฤฑk bazda dรผลmeyi sรผrdรผrse de รถzel mevduat bankacฤฑlฤฑฤฤฑ arasฤฑnda en yรผksek aktif kรขrlฤฑlฤฑk (%3,06) ile faaliyetler sรผrdรผrรผlรผyor.
GARAN deฤerlendirme
รzsermaye kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑnda alt bant vurgusu yapmฤฑลtฤฑk. Kรขr tahminleri yaparken ve deฤerlendirirken bankanฤฑn bu seneyi %30-32 beklentisinin alt bandฤฑna yakฤฑn kapatacaฤฤฑnฤฑ vurgulamฤฑลtฤฑk. 3.รงeyrek itibariyle bankanฤฑn yฤฑllฤฑklandฤฑrฤฑlmฤฑล รถzsermaye kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ %30,26 oldu. 2025 yฤฑlฤฑnฤฑ modelimizdeki beklenti dahilinde %30’un hafif รผzerinde kapatmasฤฑ muhtemel gรถrรผnรผyor. Bu durum her aรงฤฑdan รถzel mevduat bankalarฤฑ arasฤฑnda en iyi รถzsermaye kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ olarak karลฤฑmฤฑza รงฤฑkarฤฑyor. GARAN รถzelinde finansallarฤฑ olumlu deฤerlendirirken รถnรผmรผzdeki dรถnemde en iyi รถzel mevduat bankacฤฑlฤฑฤฤฑ olarak รถn plana รงฤฑkmaya devam edeceฤini deฤerlendiriyoruz. Beklentilerin revize edilmesini konservatifleลme olarak belirtmekle birlikte GARAN รถzelinde 201,34 TL hedef fiyat ve AL tavsiyemizi korumayฤฑ sรผrdรผrรผyoruz.







