Mart ayฤฑnda en yรผksek reel getiriyi ABD Dolarฤฑ saฤladฤฑ. Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK) tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, en yรผksek aylฤฑk reel getiri, yurt iรงi รผretici fiyat endeksi (Yฤฐ-รFE) ile indirgendiฤinde %4,10, tรผketici fiyat endeksi (TรFE) ile indirgendiฤinde ise %3,95 oranlarฤฑyla Amerikan Dolarฤฑโnda gerรงekleลti.
Aรงฤฑklamada ลรถyle denildi:
“Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde yatฤฑrฤฑm araรงlarฤฑndan Borsa ฤฐstanbul (BIST) 100 Endeksi %6,70, Euro %0,71, mevduat faizi %0,64, Devlet ฤฐรง Borรงlanma Senetleri (DฤฐBS) %0,54 ve kรผlรงe altฤฑn %0,27 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna kaybettirdi. TรFE ile indirgendiฤinde ise BIST 100 Endeksi %6,83, Euro %0,85, mevduat faizi %0,78, Devlet ฤฐรง Borรงlanma Senetleri %0,68 ve kรผlรงe altฤฑn %0,41 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna kaybettirdi.
Amerikan Dolarฤฑ รผรง aylฤฑk deฤerlendirmede Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde %9,99, TรFE ile indirgendiฤinde ise %9,53 oranฤฑyla yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en yรผksek reel getiri saฤlayan yatฤฑrฤฑm aracฤฑ olurken, BIST 100 Endeksi Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde %6,38, TรFE ile indirgendiฤinde ise %6,77 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en รงok kaybettiren yatฤฑrฤฑm aracฤฑ oldu.
Altฤฑ aylฤฑk deฤerlendirmeye gรถre Amerikan Dolarฤฑ Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde %15,10, TรFE ile indirgendiฤinde ise %11,86 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en yรผksek kazancฤฑ saฤladฤฑ. Aynฤฑ dรถnemde Euro, Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde %3,40, TรFE ile indirgendiฤinde ise %6,12 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en รงok kaybettiren yatฤฑrฤฑm aracฤฑ oldu.
Yฤฑllฤฑk deฤerlendirmede en yรผksek reel getiri BIST 100 Endeksiโnde gerรงekleลti
Finansal yatฤฑrฤฑm araรงlarฤฑ yฤฑllฤฑk olarak deฤerlendirildiฤinde BIST 100 Endeksi Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde %21,20, TรFE ile indirgendiฤinde ise %16,47 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en fazla reel getiriyi saฤladฤฑ. Diฤer taraftan, Euro Yฤฐ-รFE ile indirgendiฤinde %11,48, TรFE ile indirgendiฤinde ise %14,93 oranฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑsฤฑna en รงok kaybettiren yatฤฑrฤฑm aracฤฑ oldu.”







