MB enflasyondaki artışı kabul etti

MB enflasyondaki artışı kabul etti

Merkez Bankası’nın, Cuma günü açıklanan enflasyon verilerine ilişkin olarak açıkladığı "Enflasyon Gelişmeleri" raporunu yayımladı

A+A-

Merkez Bankası’nın, Cuma günü açıklanan enflasyon verilerine ilişkin olarak açıkladığı "Enflasyon Gelişmeleri" raporunda, "Mevsimsellikten arındırılmış verilerle enflasyonun üç aylık ortalamalara göre ana eğilimleri incelendiğinde, çekirdek enflasyon göstergelerinin bu dönemde bir miktar yükseliş kaydettiği görüldü. Hizmet enflasyonu ana eğilimindeki yükseliş sürerken temel mal enflasyonu ana eğiliminde de sınırlı bir artış gözlendi" denildi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatları Mart ayında yüzde 1.19 ile beklentilerin üzerinde arttı. Banka ve aracı kurum ekonomistleri yüzde 0.87 - 0.89 artış bekliyordu. Tüketici fiyatlarındaki üç aylık artış yüzde 3.03’e yükselirken, Mart sonu itibarıyla yıllık enflasyon da yüzde 7.61 olarak gerçekleşti. Tüketici fiyatlarındaki 12 aylık ortalamalara göre artış da yüzde 8.70 oldu.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.