SSK ve Baฤ-Kur emeklilerinin aylฤฑklarฤฑ da yaklaลฤฑk yรผzde 25,5 yรผkseldi. Devlet memurlarฤฑ, toplu sรถzleลme ve enflasyon farkฤฑ dolayฤฑsฤฑyla maaลlarฤฑnฤฑ yรผzde 27,9 zamlฤฑ alacak.
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu‘nun (TรฤฐK) Aralฤฑk 2021 dรถnemi enflasyon verilerine gรถre, Tรผketici Fiyat Endeksi (TรFE) geรงen yฤฑlฤฑn ikinci yarฤฑsฤฑnda yaklaลฤฑk yรผzde 25,5 arttฤฑ. Bรถylece 6 aylฤฑk dรถnemde, geรงen yฤฑlฤฑn ikinci yarฤฑsฤฑ iรงin toplu sรถzleลme kapsamฤฑnda yapฤฑlan yรผzde 3’lรผk zam aลฤฑldฤฑ. Bu nedenle yaklaลฤฑk yรผzde 22,9’luk enflasyon farkฤฑ ortaya รงฤฑktฤฑ.
Bu yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda uygulanacak toplu sรถzleลme hรผkmรผ doฤrultusunda memur maaลlarฤฑna yรผzde 5 artฤฑล yapฤฑlmasฤฑ รถngรถrรผlรผyor. Buna gรถre yรผzde 22,9’luk enflasyon farkฤฑnฤฑn eklenmesiyle memur, sรถzleลmeli ve memur emeklilerinin maaล ve aylฤฑk artฤฑลlarฤฑ yรผzde 27,9 oldu.
รte yandan SSK ve Baฤ-Kur emeklilerinin aylฤฑklarฤฑ da geรงen yฤฑlฤฑn son 6 aylฤฑk enflasyonu oranฤฑnda artacak. Bu oran yaklaลฤฑk yรผzde 25,5’e karลฤฑlฤฑk geliyor.







