2023 yฤฑlฤฑ Merkezi Yรถnetim Bรผtรงe Kanunu Teklifi’nden derlenen bilgiye gรถre, memurlarฤฑn saat baลฤฑ fazla รงalฤฑลma รผcreti, yeni yฤฑlda yรผzde 100 artacak, 2 lira 70 kuruล olan saat baลฤฑ fazla mesai รผcreti, 1 Ocak 2023’ten itibaren 5 lira 40 kuruล olarak uygulanacak.
Bakanlฤฑklarฤฑn รถzel kalem mรผdรผrlรผklerinde รงalฤฑลan personele ve makam ลofรถrlerine ayda 90 saati, genel mรผdรผrlรผklerin merkez teลkilatlarฤฑnda gรถrevli ลofรถrlere de 60 saati geรงmemek รผzere yeni yฤฑlda 2 lira 85 kuruล yerine 5 lira 70 kuruล fazla mesai รผcreti รถdenecek.
Her makam iรงin aylฤฑk toplam 450 saati geรงmemek kaydฤฑyla kurul baลkanฤฑ (bakanlฤฑklar), genel mรผdรผr ve daha รผst birim yรถneticileri, strateji geliลtirme baลkanฤฑ, vali, general ve amiral rรผtbesini haiz olmak kaydฤฑyla Milli Savunma Bakanlฤฑฤฤฑ, Genelkurmay Baลkanlฤฑฤฤฑ, kuvvet komutanlฤฑklarฤฑ ile Jandarma Genel Komutanlฤฑฤฤฑ ve Sahil Gรผvenlik Komutanlฤฑฤฤฑndaki daire baลkanฤฑ ve daha รผst birimlerin yรถneticileri, rektรถr, bรผyรผkลehir ve il belediye baลkanlarฤฑyla, yanlarฤฑnda รงalฤฑลan personel de yine ayda 90 saati geรงmemek รผzere, saat baลฤฑna 5 lira 70 kuruล fazla รงalฤฑลma รผcreti alacak.
Kredi ve Yurtlar Genel Mรผdรผrlรผฤรผne ve รผniversitelere baฤlฤฑ yurtlarda gรถrev yapan personelden gerรงekleลtirdikleri fazla รงalฤฑลma karลฤฑlฤฑฤฤฑnda kendilerine izin verilme imkanฤฑ bulunmayanlara, ayda 90 saati aลmamak kaydฤฑyla, yeni yฤฑlda 5 lira 40 kuruล ek รงalฤฑลma รผcreti รถdenecek.
Mesleki ve teknik eฤitim bรถlgesindeki meslek yรผksekokullarฤฑyla iliลkilendirilen ve teknik ortaรถฤretim kurumlarฤฑnda gรถrev yapan Milli Eฤitim Bakanlฤฑฤฤฑ idari personeline, yasal รงalฤฑลma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptฤฑklarฤฑ fazla mesai iรงin ayda 100 saati geรงmemek kaydฤฑyla, saat baลฤฑna 9 lira 20 kuruล รถdemede bulunulacak.
Harcฤฑrah Kanunu uyarฤฑnca verilecek yurt iรงi gรผndelik ve tazminat tutarlarฤฑ da belirlendi. Yeni yฤฑlda TBMM Baลkanฤฑ ve Cumhurbaลkanฤฑ yardฤฑmcฤฑlarฤฑna รถdenecek yurt iรงi gรผndelik tutarฤฑ 100 liradan 270 liraya รงฤฑkacak.
Anayasa Mahkemesi Baลkanฤฑ, bakanlar, Genelkurmay Baลkanฤฑ, milletvekilleri, kuvvet komutanlarฤฑ, Jandarma Genel Komutanฤฑ, Sahil Gรผvenlik Komutanฤฑ, Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ ฤฐdari ฤฐลler Baลkanฤฑ, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargฤฑtay, Danฤฑลtay, Uyuลmazlฤฑk Mahkemesi ve Sayฤฑลtay baลkanlarฤฑ, Yargฤฑtay Cumhuriyet Baลsavcฤฑsฤฑ, Danฤฑลtay Baลsavcฤฑsฤฑ, Diyanet ฤฐลleri ve Yรผksekรถฤretim Kurulu baลkanlarฤฑnฤฑn yurt iรงi gรผndeliฤi de 92 liradan 250 liraya yรผkseltilecek.
Yurt iรงi gรผndelik tutarฤฑ, ek gรถstergesi 8000 ve daha yรผksek kadrolarda bulunan memurlar iรงin 236 liraya รงฤฑkacak. En alt kademedeki memura ise 200 lira รถdenecek.







