Almanyaโnฤฑn Thรผringen Eyalet Meclisinde Hรผr Demokrat Partili (FDP) aday Thomas Kemmerichโin aลฤฑrฤฑ saฤcฤฑ Almanya iรงin Alternatif Partisi (AfD) ve Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) desteฤiyle eyalet baลbakanฤฑ seรงilmesinin ardฤฑndan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin temsilcileri eyalette erken seรงime gidilmesini istedi.
Euronews’un internet sitesinde yer alan habere gรถre, CDU Genel Baลkanฤฑ Annegret Kramp-Karrenbauer, CDU Thรผringen Eyalet Meclis Grubunun seรงimlerdeki tutumunu yanlฤฑล bulduฤunu belirterek, meclis grubunun CDU Genel Merkeziโnin tavsiyelerine, taleplerine ve ricalarฤฑna uymadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti.
CDU Thรผringen Meclis Grubunun aลฤฑrฤฑ saฤcฤฑ AfD ile birlikte hareket etmesine tepki gรถsteren Kramp-Karrenbauer, bu durumdan temiz bir ลekilde รงฤฑkmak iรงin eyalette erken seรงimin bir yol olup olmadฤฑฤฤฑna bakmak gerektiฤini kaydetti.
Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Baลkanฤฑ Markus Sรถder de Kemmerichโin AfD’nin oylarฤฑyla seรงilmesine tepki gรถstererek, erken seรงimin yapฤฑlmasฤฑnฤฑn en iyi รงรถzรผm olacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
CDU Genel Sekreteri Paul Ziemiak ise Berlinโde yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada Thรผringen Eyalet Meclisinde sonuรงlanan seรงimin รผlkeyi bรถldรผฤรผnรผ vurgulayarak erken seรงime gidilmesi gerektiฤini dile getirdi.
FDP Genel Baลkanฤฑ Christian Lindner ise, partisinin Thรผringen Eyalet Meclisinde AfD ile iล birliฤi yapmasฤฑ iรงin ortak bir temel bulunmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.







