Meta binlerce çalışanını daha işten çıkarmayı planlıyor

Meta binlerce çalışanını daha işten çıkarmayı planlıyor

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, yeni bir işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor ve bu hafta içinde binlerce çalışanının işine son vermeyi planlıyor.

A+A-

Dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi, daha verimli bir organizasyon haline gelmek amacıyla Kasım ayındaki %13'lük azaltmanın üzerine istihdamı daraltmayı sürdürüyor. Meta, daha önceki kesintilerinde 11.000 çalışanı işten çıkararak ilk büyük işten çıkarmasını gerçekleştirmişti. Bloomberg News'in Şubat ayında bildirdiğine göre, şirket ayrıca organizasyonunu sadeleştirmek için çalışıyor, yöneticilere satın alma paketleri veriyor ve gerekli olmadığını düşündüğü tüm ekipleri ortadan kaldırıyor.

Bloomberg, reklam gelirlerinde yavaşlama görülen ve odağını metaverse adı verilen sanal gerçeklik platformuna kaydıran Meta'nın, müdür ve başkan yardımcılarından işten çıkarılabilecek çalışanların listesini yapmalarını istediğine dikkat çekti.

Zuckerberg'in 2023'ü Meta'nın "verimlilik yılı" olarak adlandırdığı ve şirketin bu temayı geçen hafta tamamlanan performans değerlendirmeleri sırasında çalışanlara ilettiği kaydedildi.

Meta'da çalışanlar ise endişeli. Özellikle son zamanlarda çalışanlar arasında artan endişe ve düşük moralden söz ediliyor. Bazı çalışanlar, işlerini kaybetmeleri halinde bu ay dağıtılacak olan ikramiyelerini alıp alamayacakları konusunda endişe duyduklarını ifade ediyor.

İlgili Haberler