Meta, satamadığı Quest gözlüklerin fiyatında büyük indirim yaptı

Meta, satamadığı Quest gözlüklerin fiyatında büyük indirim yaptı

Meta, hayal kırıklığı yaratan talebin ardından Quest kulaklığının fiyatını %33'e kadar düşürdü.

A+A-

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, Facebook'un ana şirketi Meta Platforms Inc.'in üst düzey karma gerçeklik cihazı da dahil olmak üzere bazı Quest sanal gerçeklik başlıklarının fiyatını, kısmen talebin beklenenden daha zayıf olması nedeniyle düşürdüğünü söyledi.

Şirketin geçtiğimiz sonbaharda kurumsal kullanıcılara yönelik olarak tanıttığı kulaklığı Meta Quest Pro, Cuma günü yaptığı açıklamaya göre 5 Mart'tan itibaren 1.500 dolardan 1.000 dolara mal olacak. Daha önce 500 dolar olarak listelenen 256 GB'lık Meta Quest 2'nin fiyatı ise yakında 430 dolar olacak.

İcra Kurulu Başkanı Mark Zuckerberg Instagram kanalında yaptığı paylaşımda fiyatın "daha fazla insanın VR'a girebilmesi" için düştüğünü söyledi. Ancak şirket hakkında kamuoyu önünde konuşma yetkisi olmadığı için adının açıklanmasını istemeyen konuya aşina bir kişi, bu hamlenin aynı zamanda hem ticari müşterilerden hem de tüketicilerden gelen durgun talebe bir yanıt olduğunu söyledi.

Bir Meta sözcüsü yorum yapmayı reddetti.

Söz konusu kişi, Quest Pro'nun orijinal planlarından birinin cihazı iş ortamlarında kullanmak isteyen kurumsal müşterilere satmak olduğunu, ancak bu planın ilgi görmediğini söyledi. Kişi, uyumlu üçüncü taraf uygulamaların eksikliğinin de satışları engellediğini söyledi.

Bu kişi, Meta'nın daha fazla ticari müşteriye daha büyük partiler halinde satmak üzere Quest için donanım ve yazılımı paketlemenin yollarını araştırdığını söyledi. Bu kişi, şirketin teknolojinin hangi işyeri ortamları için yararlı olabileceğini düşündüğünü ve Autodesk Inc. gibi şirketlerle çalıştığını söyledi.

Autodesk karma gerçeklik başkanı Gabe Paez, Meta ile görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, "Müşterilerimizin güvenlik, gizlilik, kullanılabilirlik ve yetenek konularında yüksek standartlarımızı karşılayan uygulanabilir yazılım ve donanım çözümlerine sahip olmalarını sağlamak için onlarla yakın bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan Menlo Park, California merkezli Meta'nın hisseleri Cuma günü New York işlemlerinde %6,1 yükseldi. Hisse senedi, büyük ölçüde Zuckerberg'in maliyetleri düşürmeye ve daha verimli olmaya odaklanması sayesinde bu yıl %54 yükseldi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler