Mevduat faizlerinde stopaj oranı yükselebilir: 1 Mayıs'a dikkat!

Mevduat faizlerinde stopaj oranı yükselebilir: 1 Mayıs'a dikkat!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kredi kartlarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu açıklarken, mevduat faizlerinde stopaj oranının yükseleceğini söyledi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ülkeyi ekonomik darboğazdan çıkarmak adına önlem paketlerini açıklamaya devam ediyor. İlk olarak asgari ücrete yıl içerisinde bir kere zam yapılması yönünde adım atan Şimşek'in kredi kartlarıyla ilgili çalışmalar yapacağı da iddia ediliyordu.

Milyonlarca vatandaşın ay sonunu getirmek adına kullandığı kredi kartlarıyla ilgili önemli kısıtlamalar yapılacağı konuşulmaya devam ederken Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu'dan önemli bir uyarı geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankalara kredi kartı limitleri konusunda uyarıda bulunduğunu söyleyen Babuşcu, tüm bankaların limit konusunda denetleneceğini söyledi.

Babuşcu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalara talimat göndererek müşterilerine fazladan kredi kartı limiti tanımlayan bankaları uyardı.Tüm bankaları limit konusunda denetleyecek. Limitleri dondurmak için çalışmalar yapıyor. Önümüzdeki günlerde limitler konusunda yeni düzenlemeler yapacak."

Babuşçu ayrıca mevduat faizlerinde artış olacağını yazdı ve "1 Mayıs’tan itibaren mevduat faiz geliri üzeriden alınan gelir vergisi stopajı%  5’den % 15’e yükselecek. Diğer yatırma araçlarının stopajları da değişiyor…" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 917 defa okunmuştur
İş Yatırım'ın en az %60 prim beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın en az %60 prim beklediği 6 hisse

İş Yatırım'ın AL önerisi verdiği prim potansiyeli yüzde 60 üstü olan 6 hisse

BIST halka arzları ne kadar kazandırıyor

BIST halka arzları ne kadar kazandırıyor

2023 ve 2024'te toplam 64 halka arz yapıldı. Peki bu halka arzlar yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile 22 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 5 hisse senedinin teknik görünümü

İlgili Haberler