MHP kongreye Bahçeli Yargıtay'a gidiyor

MHP kongreye Bahçeli Yargıtay'a gidiyor

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kongre talebini kabul ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kararla ilgili Yargıtay'a itirazda bulunacak

A+A-

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kongre talebini kabul ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kararla ilgili Yargıtay'a itirazda bulunacaklarını açıkladı.

MHP'de Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye muhalif isimlerin partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için açtığı davada karar verildi. Mahkeme olağanüstü kongreye gidilmesi taleplerini kabul etti.

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oylarını ve TBMM'deki sandalye sayısını düşürmesinin ardından olağanüstü kongre yapılması ve yeni bir genel başkan seçilmesi için muhalif kanat ısrarlı davranmıştı. Bahçeli buna karşılık kongreye gitmeyeceğini belirtmişti.

Bahçeli mahkeme kararıyla ilgili olarak MHP Genel Merkezi'nin çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kararla ilgili Yargıtay'a müracaatımız olacaktır. Kolay kolay partiyi teslim etmeyiz. Kimse bizden olağan kongre dışında olağanüstü bir kongre beklemesin.. Henüz hukuk yolunun tükenmediği düşüncesiyle olağan kongremizi 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştireceğiz" dedi.

MHP'de şu ana kadar genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.