Microsoft Excel'in sırlarını ChatGPT ile herkes çözecek

Microsoft Excel'in sırlarını ChatGPT ile herkes çözecek

Formülleri tanımlamaktan klavye kısayollarını öğrenmeye kadar Microsoft Excel becerilerinizi geliştirmek için ChatGPT nasıl kullanılır?

A+A-

ChatGPT'nin Kasım ayındaki ilk çıkışından bu yana kullanıcılar, iş arkadaşlarına e-posta göndermekten özgeçmişlerini güncellemeye, yemek tarifi fikirleri bulmaktan flört profillerini elden geçirmeye kadar her konuda yardım almak için OpenAI tarafından oluşturulan popüler sohbet robotuna başvuruyor.

Bazıları chatbot'un şimdiden işleri ortadan kaldırmasından korksa da, kullanıcıların enerjilerini diğer görevlere ve projelere kaydırmalarına olanak tanıyarak işi daha verimli hale getirmeye yardımcı olacak yollar da sundu.

Bunun bir örneği, Microsoft Excel ve Google E-Tablolar gibi çalışanların sıklıkla zorlandığı veri işleme programlarına yardımcı olmak için üretken yapay zekayı kullanmak. ChatGPT'ye elektronik tablo sorunlarını hafifletmeye nasıl yardımcı olabileceğini sorduk. İşte chatbot'un Excel deneyiminizi kolaylaştırmaya nasıl yardımcı olabileceği hakkında söyledikleri...

Zor formüller, komut dosyaları ve şablonlara yardımcı olma

ChatGPT, aradığınız içgörüleri belirlemek ve sonuçları daha hızlı bulmak için veri kümelerinde kullanılacak en iyi formülleri önermeye yardımcı olabilir. Teknoloji ayrıca, bir grup hücrenin yazı tipi boyutunu veya rengini değiştirmek gibi tekrar tekrar çalıştırılabilen bir eylem veya eylemler kümesi olan Excel komut dosyaları veya makroları yazmanıza yardımcı olabilir ve bu da çalışmanızı daha verimli hale getirmenize yardımcı olabilir.

ChatGPT'ye göre, halihazırda uygulanmış başlıklar ve kategorilerle belirli bir şablona uyan bir elektronik tablo tasarlamaya veya bulmaya yardımcı olabilir. Bir kullanıcının Excel veya E-Tablolar'da zaten mevcut olmayan bir işleve ihtiyacı varsa, ChatGPT, Google Apps Script gibi bir programda yazma sürecinde size yol göstermeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Veri eğilimlerini belirleme ve hataları işaretleme

ChatGPT'ye göre, teknoloji trendleri bularak, bilgileri birkaç temel istatistik halinde özetleyerek ve hatta verileri görselleştirmek için grafikler ve farklı yollar oluşturmaya yardımcı olarak verileri analiz etmeye yardımcı olabilir. Teknoloji ayrıca hataları veya eksik veri noktalarını hızlı bir şekilde belirlemeye yardımcı olabilir ve yol boyunca iyileştirici öneriler sunabilir.

ChatGPT, kullanıcıların verileri diğer programlara entegre etmelerine veya genellikle API olarak adlandırılan bir Uygulama Programlama Arayüzüne veri aktarma ve dışa aktarma konusunda yardımcı olabileceğini söyledi.

Yeni başlayanların yaygın püf noktalarını öğrenmelerine yardımcı olmak

Sohbet robotu, programı daha verimli hale getirmek için klavye kısayolları veya verilerin belirli bir şekilde nasıl biçimlendirileceğine dair adım adım talimatlar gibi yaygın Excel püf noktalarında yeni başlayanlara yol gösterebilir.

ChatGPT, bir elektronik tablo ile ilgili sorunlar ortaya çıktığında genel sorun giderme konusunda da yardımcı olabileceğini ve bunun belirli bir programın yardım menüsüne bakmaktan daha hızlı olabileceğini söyledi.

Son olarak sohbet robotu, mevcut Excel beceri seviyenize veya tamamlamak istediğiniz belirli bir göreve göre çevrimiçi olarak mevcut olan diğer eğitimleri veya kılavuzları önerebileceğini söyledi.

İlgili Haberler