Microsoft geleceğin faresini geliştiriyor

Microsoft geleceğin faresini geliştiriyor

Microsoft geleceğin faresi olarak tanımladığı yeni bir mouse tasarladı. Microsoft 'un yakında katlanabilir mouse çıkaracağını ortaya koyan patent başvurusu ortaya çıktı.

A+A-

Yazılım devi Microsoft, katlanabilir mouse piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Alman internet sitesi WindowsUnited tarafından keşfedilen patent başvurusu cihazla ilgili bazı önemli detayları gün yüzüne çıkardı.

Geleceğin faresi

Patent açıklamasında cihaz, geleceğin faresi olarak tanımlanıyor. Tasarım olarak ise kullanılmadığı zamanlarda düz duran ancak ufak bir hareketle yay şeklini alan Microsoft Arc Mouse'a benzediğini söyleyebiliriz.

Yeni fare popüler olacak

Yayınlanan resimler aksesuarın, katlanabilir yapıda olmasını mümkün kılan bir menteşeye sahip olduğunu gösteriyor. Yeni fare artık giderek popülerlik kazanan katlanabilir akıllı telefonlara benzetildi.

Yakın zamanda piyasada

Belgeler cihazın kaydırma tekerleği içerip içermeyeceğinden bahsetmiyor. Söz konusu patentin başvurusu 30 Mart 2021'de yapıldı ve 4 Kasım 2021'de yayınlandı. Bu da katlanabilir mouse'un geliştirilmekte olduğu ve aksesuarın yakın gelecekte piyasaya sürülebileceği anlamına geliyor.

İlgili Haberler